29 de setembre 2008

El jovent protagonitza la nova temporada de Sala Cabañes


www.capgros.com
24 de setembre de 2008

El teatre del Centre Catòlic programa un total de set obres de producció pròpia fins al maig de 2009

per V. B.
La lira de l'Orfeu, una de les obres que es va fer l'any passat

Després d’uns anys plens d’efemèrides, com el 90è aniversari dels Pastorets i el 75è del teatre, Sala Cabañes engega una nova temporada que preveu més “tranquil·la” però que arriba trufada de muntatges teatrals fins al mes de maig de 2009. Un total de set obres de teatre amateur i de producció pròpia que arriben sota un comú denominador; el protagonisme recau en el jovent de l’entitat, ja sigui en el camp de la direcció o com a actors i personal tècnic. “Hem fet una aposta clara per la joventut”, va recalcar Ramon Radó, un dels membres de la Sala, durant la presentació de la temporada 2008-2009, que té com a principal objectiu “tenir el teatre sempre obert, que no pari durant tot el curs”, com va recalcar Radó. Per aquest motiu, a més dels muntatges propis, Sala Cabañes es recolzarà en col·laboracions i coproduccions amb altres grups i entitats. També van remarcar, des de l’entitat, que enguany predominarà el teatre català, ja sigui d’autors clàssics o més contemporanis, i de caire familiar, per arribar a tot tipus de públics.

La temporada, de fet, ja va començar el cap de setmana passat amb la recuperació de l’obra Jo en vull 18, després de l’èxit que va aconseguir la primavera passada. El proper muntatge, que s’estrena el 4 d’octubre, és L'habitació del nen, de Josep M. Benet i Jornet. Pere Vàzquez debuta en la direcció amb aquesta obra, que ell mateix va definir com una barreja de “drama i suspens” basat en les relacions de parella i l’amor filial. L’habitació del nen es representarà en un format nou per a Sala Cabañes, ja que les butaques se situaran a sobre del mateix escenari. Benet i Jornet és ja un clàssic de la dramatúrgia catalana, tot i no arribar encara a l’alçada de Josep Maria de Sagarra. El seu Cafè de la Marina es representarà a Sala Cabañes el 14 i 15 de febrer sota la direcció d’un clàssic del teatre mataroní, Carles Maicas. El repartiment de l’obra, integrat en bona part per gent jove, ha sorgit del grup de Lectura Teatral que l’entitat ha creat recentment. Maicas, d’altra banda, també dirigirà l’obra Hola Che, el dia 24 d’octubre. El muntatge està organitzat pel Casal de Cuba de Mataró, interpretat pel col·lectiu de teatre EPMA i amb la producció de Sala Cabañes. Una mostra, en definitiva, que l’entitat també està oberta a col·laborar i assumir part de les propostes que li puguin venir de fora.

El 7 de març s’estrenarà la comèdia agredolça Estralls, de Jordi Casanovas, guardonada amb el premi Eduard Escalante Ciutat de València l’any 2006. El director serà Josep Maria Rabassa, qui ja va adaptar per a sala Cabañes El mètode Grönholm. Mercè Grané, per la seva banda, també debutarà com a directora amb l’obra Vuit dones, el dia 18 de març. Grané s’inspira en la pel·lícula 8 femmes, a la vegada basada un una peça teatral de Robert Thomas. Tampoc faltaran dues cites clàssiques, Els Pastorets de Mataró, amb Antoni Blanch repetint en la direcció, i el muntatge especial per la Fira, que en aquest cas serà el musical Annie i que també estarà dirigit per Blanch. D’altra banda, Sala Cabañes també acollirà un espectacle que reunirà el grup mataroní La Coixinera i la companyia de dansa eN movimeNT, sorgida del planter de sala Cabañes.

Calendari de les obres

L’Habitació del Nen. 4, 5, 11, 12, 18, i 19 d’octubre
Els Pastorets de Mataró. 26 i 28 de desembre, 4, 6, 10, 11, 18, 24 i 25 de gener i 1 de febrer.
El Cafè de la Marina. 14 i 15 de febrer
Estralls. 7, 8, 14 i 15 de març
Vuit dones. 18, 19, 25 i 26 d’abril
Annie. 30 i 31 de maig, 1, 7, 13 i 14 de juny

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...