26 de setembre 2008

El Platges de Mataró s’estrena amb victòria a casa


www.capgros.com
22 setembre de 2008

José Cabrera, clau en la defensa per frenar el complicat Igualada

per S.F. - fotos R. Gallofré

Cabrera realitza un dels cinc taps que va fer Fradera en una internada Forcada anota amb una esmaixada

En les quatre últimes visites de l’Igualada al Josep Mora, el Platges de Mataró havia estat incapaç de vèncer. Diumenge passat, dia 21, l’equip d’Albert Illa va trencar aquesta estadística i es va imposar 81-69. Ja és la segona vegada consecutiva que el conjunt mataroní acaba amb un dels seus habituals ossos a les pistes catalanes. La primera va ser en la darrera jornada de la lliga passada, quan l’equip va vèncer als d’Anoia després d’una llarga travessia de derrotes en els duels entre ambdós conjunts. José Cabrera, enorme en tasques defensives, va debutar amb molt bona nota a la Lliga EBA en un partit on va destacar, un cop més, la mà de Jordi Ventura.

El partit no va començar gens bé pels interessos unionistes. L’Hormipresa Bàsquet Igualada va venir molt fort i va infligir un parcial de 0-7 que deixava glaçat el Josep Mora. L’equip sortia pressionat pel fet de donar bona imatge a casa i perquè si es perdia, s’anava a una pista complicada com el Monzón amb la por de tenir ja dues derrotes. Però la resposta no es va fer esperar. Un parcial de 22-1 amb una defensa espectacular on va brillar amb llum pròpia Cabrera, fent alguns dels cinc taps que va realitzar al llarg del partit i imposant la seva llei en els rebots defensius (3), a qui el va acompanyar un entramat defensiu molt intens que va frenar el joc interior dels visitants. Aquests vivien dels llançaments de tres punts, però amb això no en van tenir prou. El primer parcial va acabar 22-10, mentre que en el segon es va igualar la cosa amb un 26-24 que mantenia amb cert avantatge l’equip d’Illa al capdavant.

En la represa, l’Igualada va buscar la gesta, però tot i transformar 13 triples, ni l’encert era l’esperat (un 36% dels intents) ni s’acompanyava amb les jugades de dos punts (només 14 cistelles de 34). Per la seva banda, seguia viva la lliçó de Ventura, que va acabar amb 23 punts, cinc assistències, sis pilotes robades i una valoració total de 36. Marc Forcada, amb 14 punts, i Cabrera, amb 10, van acompanyar-lo en tasques ofensives. L’equip va deixar escapar sis punts d’avantatge en el tercer període, 17-23, però seguia vuit per sobre de cara l’últim quart. En el darrer, pocs punts per part d’ambdós equips que va propiciar que el Platges de Mataró assolís el primer triomf de la temporada per 81-69 davant un públic entregat que seguirà, pel que sembla, gaudint de l’equip com ja va fer la temporada passada.

Illa: ‘Tenim la millor pista de la lliga EBA’
El tècnic unionista, Albert Illa, es mostrava convençut de tenir “la millor pista de la lliga EBA”. “L’equip es mostra convençut, està alegre i això es trasllada a la grada, que està molt motivada i anima molt tenint en compte qui som i d’on venim”, assegura l’entrenador, que es mostra “encantat” amb un ambient que “no es troba a cap altre pista del campionat”. El tècnic també va valorar molt positivament el partit de Cabrera: “és bo que agafi confiança i pes dins l’equip, ja que va ser clau en la remuntada de la primera part gràcies a la seva presència en agafar rebots alts i imposar-se en la defensa”. Illa afirma que el partit “no va ser còmode” davant un rival “trampa, amb bons jugadors i un bàsquet molt difícil de superar”.

El Platges de Mataró visita en la segona jornada de lliga al Cohesia Monzón dissabte, dia 27, a les 19.30. Els aragonesos estan tocats després de perdre en la seva visita davant el Santfeliuenc, i buscaran una victòria en una lliga molt competitiva que ja va mostrar les seves primeres sorpreses amb la derrota del Valls, vigent campió, davant el Cassanenc d’Iki o la derrota del Navàs davant l’Olivar.

Platges de Mataró 81-69 Igualada
Alineació: Jordi Ventura (23), Adrià Fradera (8), Marc Forcada (14), Jose Cabrera (10) i Llorens Mons (2) –cinc inicial- Paco Hernández (10), Jaume Solans (0), Juan Antonio Jobacho (5), Edu Alcaraz (0), i Ignasi Ariño (4).

Parcials: 22-10/26-24/17-23/16-12.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...