27 de setembre 2008

Els nois de 'Fama' tornen a Barcelona



www.elperiodico.cat
16 de setembre de 2008

• El Teatre Apolo presenta a partir de dijous el cèlebre musical que retrata les peripècies d'uns joves aspirants a estrella

Espectacle amb ritme Assaig d'una escena de Fama, que arriba dijous al Teatre Apolo. Foto: NURIA PUENTES
YETLANECI ALCARAZ
BARCELONA
Fama, el musical torna a Barcelona. Tornen les ventures i desventures d'aquest grup de joves aspirants a estrella que es formen per a l'èxit en una imaginària acadèmia d'arts escèniques de Nova York.
Joe Vega, Tyrone Jackson, Carmen Díaz, la senyoreta Bell, el professor Scheinkopf i altres personatges de l'espectacle pujaran a partir de dijous que ve al Teatre Apolo després d'haver fet més de 750 representacions a tot Espanya.
I, si bé el muntatge és el mateix que es va presentar fa quatre anys al Teatre Tívoli, aquesta vegada, segons els organitzadors, promet molta més qualitat.
"L'espectacle ha evolucionat d'una manera increïble. El públic ens ha anat col.locant al lloc just que el mercat necessitava i això ens ha donat unes pautes molt importants per a la interpretació dels personatges. Crec que ara fem una representació molt diferent de la que vam fer fa un temps aquí, a Barcelona", explica Ramon Ribalta, director del musical. A més de la interpretació, assegura Ribalta, el que en aquesta ocasió es veurà a Barcelona serà un nou espectacle a nivell tècnic: més bons llums, so i treball de producció.

Una acadèmia amb història
L'any 1980, l'estrena cinematogràfica de la història d'aquest grup d'estudiants va provocar un èxit tan gran que va donar origen a la sèrie televisiva que durant cinc anys es va convertir en un referent per a la joventut de la dècada dels anys 80. Posteriorment, Broadway va saber capitalitzar l'èxit i, des d'aleshores, Fama, el musical ha donat la volta al món. A 28 anys d'aquell boom, el muntatge del musical segueix més vigent que mai.
"Crec que definitivament és una història atemporal perquè explica situacions amb les quals qualsevol persona es pot sentir identificada. En la primera lectura que vaig fer del guió em vaig dir: 'El fet d'intentar superar-se cada dia és una cosa que no passa de moda. Tots ens llevem cada dia volent fer el millor'", relata Sergio Alcover, el famós professor de rock de Fama i que dóna vida en el musical al personatge de Joe Vega.

Elenc internacional
En aquesta nova etapa de Fama, el musical espanyol està format per un grup d'artistes de tot arreu del món: l'Argentina, Cuba, els Estats Units, Espanya i, per descomptat, Catalunya.
"El nivell dels ballarins s'ha elevat molt respecte al que la gent va poder veure el 2004. Tenim noves adquisicions, sobretot ballarins cubans que ens estan portant les coreografies a un nivell fantàstic. Crec que aquesta companyia té molta més energia que qualsevol altra que també faci el musical. Entre els espanyols i cubans estem donant un plus especial que no hi ha a altres països per molt bé que ho facin", afirma orgullosa Coco Comín, coreògrafa i directora de vestuari del musical.
Integrada per més de 40 persones, entre actors, ballarins, músics i personal tècnic, la companyia de Fama, el musical està encapçalada per Sergio Alcover, Damara Mar- tínez, Norma Álvarez, Edgar Martínez, Esther Peñas, Marina Pastor, Paula Vázquez, Yolanda Serrano, Javier Toca, Isa Mateu i Jordi Grifell, entre altres.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...