26 de setembre 2008

EL JURAT INTERNACIONAL DE FIRATÀRREGA 2008 ATORGA EL PREMI CAIXA CATALUNYA A EFÍMER


15 de setembre de 2008

Els quatre membres donen per unanimitat el guardó al muntatge Pop3 com a millor espectacle de carrer d’estrena del certamen

Un jurat internacional format per professionals de les arts escèniques (Sian Thomas, directora artística de Celebracions de Hat Fair a Winchester; Alberto García, director general i artístic de l’Umore Azoka-Fira d’Artistes de Carrer de Leioa (Bizkaia); Hans Christian Gimbel, director artístic de KIT, que organitza la Metropolis Biennale a Copenhaguen i Jep Sánchez, director del Teatre Municipal de Girona, ha atorgat per unanimitat el Premi Caixa Catalunya a la millor estrena de carrer de FiraTàrrega 2008 a la companyia Efímer, pel seu espectacle Pop3.

Aquest premi està dotat amb 6.000 euros —una de les majors dotacions econòmiques entre els guardons de fires i festivals europeus— i el jurat internacional l’ha adjudicat a la companyia Efímer d’entre les 15 companyies que hi optaven i que també han estrenat espectacles de carrer en el marc de la Fira.

L’espectacle guanyador, que va ser l’encarregat d’inaugurar aquesta edició de FiraTàrrega, és un muntatge de gran format i ritme trepidant, inspirat en el Pop Art. A través de nou pantalles gegants i mòbils, el muntatge fa una reflexió crítica de la societat de consum actual i dels missatges que a diari ofereixen els mitjans de comunicació i la publicitat. Un treball amb una elaborada dramatúrgia visual, en el qual hi té molt pes específic la composició musical realitzada per Rafel Plana així com el disseny i l’execució pirotècnica de La Companyia del Foc.

Premis San Miguel
D’altra banda, en els propers dies es donarà a conèixer la companyia guanyadora del Premi San Miguel. Aquests guardons s’atorguen segons el criteri del públic al millor espectacle de la Programació Oficial de la Fira, a través d’unes butlletes que ara s’estan recomptant i que els espectadors podien dipositar en diferents bústies repartides per la ciuta.

Font:Servei de premsa

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...