27 de gener 2011

"Huis clos" inaugurarà la Sala Atrium



Sala Atrium del 26 de gener al 27 de febrer de 2011.

Amb Huis Clos (A porta tancada), de Jean-Paul Sartre, s’inaugurarà el proper 26 de gener la primera temporada de la Sala Atrium. El muntatge està dirigit per Raimon Molins i signat per la companyia resident a la sala. Anna Alarcón, Patricia Mendoza, David Verdaguer i Miquel Barcelona integren el seu repartiment.

L’obra ha estat traduïda de nou íntegrament al català, ja que la traducció existent data dels anys 60. El text és una de les obres que el filòsof i premi Nobel Jean-Paul Sartre va escriure en base a la seva doctrina filosòfica de l’existencialisme, i suposa una oportunitat única per tractar la llibertat i els actes propis com a eix central de la responsabilitat per transformar la pròpia biografia individual i col•lectiva. "L’enfer c’est les autres" (l’infern són els altres) ja clàssic de l’obra, resumeix una de les concepcions epistemològiques més actuals de l’home contemporani.

Sinopsi
El Garcin, la Inés i l’Estelle estan morts. Es troben, un darrera l’altre, en una habitació sense sortida. És un lloc fora de tota influència externa, estèril. En aquest infern trobarem doncs a un intel•lectual dubitatiu, una lesbiana proletària i a una dona jove casada amb un vell ric; tot sota l’entorn del món de les aparences. Amb aquesta situació comença el joc creuat i dialèctic de Sartre. Tots van descobrint les seves faltes, el seu passat, els seus orígens socials i al mateix temps la crua realitat del seu present, de la responsabilitat de la llibertat de la seva vida i dels seus actes. El joc dialèctic, sempre brillant, intel•ligent i amb pinzellades d’un humor existencialista i molt actual, marquen el ritme endimoniat d’aquest joc a tres bandes. La mirada denunciadora de l’altre sobre la vida i els actes de cadascun és omnipresent. Finalment els tres es descobreixen com les víctimes i els botxins d’ells mateixos i lligats indefinidament entre ells com així ho manifesta Garcin amb la famosa frase: "L’enfer c’est les autres" (L’infern són els altres).

Informació pràctica
Del 26 de gener al 27 de febrer de 2011.
Horaris: de dimecres a dissabte 21h.
Diumenge a les 19h.
Preu: 18 euros

Publicat per
http://www.ciutatoci.com
19 de gener de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...