31 de gener 2011

Més de 43.000 espectadors passen pel Metropol en l'any del centenari

L'Ajuntament de Tarragona diu que s'han superat "dèficits històrics" en l'àmbit cultural

Més de 5.000 activitats, 80 concerts i 2,7 milions d’euros d’impacte econòmic sobre la ciutat de Tarragona. Aquestes són algunes de les dades presentades per la tinent d’alcalde de Cultura, Carme Crespo, que ha fet balanç de l’activitat cultural al llarg d’aquest passat 2010. Ha estat l’any del centenari del Teatre Metropol, que ha atret prop de 44.000 espectadors en els 149 espectacles que ha acollit. Sens dubte, un dels més destacats va ser l’actuació de l’actor nord-americà John Malkovich amb la seva "The Infernal Comedy".

La responsable municipal de Cultura ha qualificat com a "molt positiu" l’any que deixem enrere ja que, segons Crespo, "s’han assolit els objectius fixats, que eren dinamitzar i promocionar la cultura de la nostra ciutat, fer participar a la ciutadania, donar protagonisme als artistes professionals tarragonins i fomentar la creació i la producció". En aquest sentit, Crespo ha destacat l’ampliació de l’oferta cultural amb deu nous programes, com ara el de Música Clàssica, la Primavera Literària o la Mostra de Música i Danses Tradicionals Catalanes (MUDA’T).

Fent un repàs a les diferents disciplines artístiques, Crespo ha posat de relleu la bona acollida de la tercera edició del Festival SCAN de fotografia que, enguany, i per primer cop, ha estat gestionat pel mateix Ajuntament. Ha comptat amb una trentena d’activitats i tallers i "s’ha confirmat la consolidació de l’exposició Talent Latent". En total, ha atret més de 52.000 persones en els dos mesos que va durar. Pel que fa a la vessant literària, la regidora de Cultura ha parlat de l’èxit dels Premis Ciutat de Tarragona. Més de 450 originals es van presentar en l’edició de 2010, i "tots ells han destacat per la seva qualitat".

2011, l’any del Teatre Tarragona
Més enllà del balanç pròpiament dit, Crespo ha explicat quines seran les principals apostes en l’àmbit de la cultura aquest 2011. La principal novetat serà l’estrena de tres nous equipaments: la Capsa Jove -a l’antiga Tabacalera-, l’Arxiu Històric Municipal amb el Centre de Tractament de la Imatge i el Teatre Tarragona. El nou edifici que s’està construint a la Rambla Nova obrirà portes a l’abril i amb ell la ciutat sumarà el seu tercer teatre i superarà les 3.000 butaques disponibles. "Estem treballant en la creació d’un ens i configurant un model per gestionar la programació escènica de Tarragona, ja que amb el nou teatre no podrem continuar amb el model actual", ha afirmat Crespo, que no ha volgut donar més detalls d’aquesta proposta.

Altres projectes de futur passen per situar a la Cooperativa Obrera la Casa de les Lletres -un punt de trobada pels escriptors i escriptores i indret on organitzar les activitats relacionades amb la literatura-, o fer de la Camerata XXI l’orquestra simfònica de Tarragona i, per tant, que sigui resident a la ciutat. "Les converses estan molt avançades", ha assegurat Crespo.

Publicat per
Laura Casas / Tarragona
www.lamalla.cat
19 de gener de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...