01 de març 2016

La mudança de la Sala Beckett



Publicat per
25 de febrer de 2016

La Sala Beckett, un dels principals referents del teatre contemporani i alternatiu de Barcelona, comença la mudança cap a les noves instal·lacions que ocuparà al Poblenou i s'acomiada de la seva seu de Gràcia amb un cicle de lectures dramatitzades.

I és que la Sala Beckett s'ha passat més de 25 anys als locals que ocupa actualment al carrer Alegre de Dalt i, durant aquest temps, han passat pel seu escenari mil i una obres de tota mena, amb l'accent posat en la creació contemporània.
Algunes de les obres de més èxit que s'han vist aquí tornen ara al teatre en forma de lectures dramatitzades que interpreten i dirigeixen (sempre que és possible) els mateixos equips artístics que les van posar en escena en el seu moment. Si hi voleu assistir, teniu l'oportunitat de fer-ho durant vuit setmanes, fins al 20 d'abril.
El cicle arrenca dilluns, 29 de febrer, amb El gran teatre natural d'Oklahoma (a la imatge), una dramatúrgia de José Sanchis Sinisterra sobre textos de Franz Kafka dirigida per Luis Miguel Climent i Quim Roy amb les interpretacions de Manel Barceló, Míriam Iscla i Pep Jové, entre d'altres.
L'1 de març, tindreu a Lina Lambert i Lola López, dirigides per Xavier Albertí, oferint una lectura de Libración, una de les peces més conegudes de Lluïsa Cunillé; el 2 de març, Lola López i Paco Zarzoso interpretaran Umbral, obra del mateix Zarzoso; el dijous, 3 de març, el director Ramon Simó dirigirà novament la peça de Carles Batlle Combat i, el 5 de març, tornarà a la Sala Beckett l'obra de David Plana La dona incompleta, dirigida per Sergi Belbel.
Les setmanes següents seran igualment intenses, com podreu veure si consulteu la programació completa de lectures que trobareu en aquest link. A més, cada setmana tindreu activitats paral·leles en forma de xerrades, debats i col·loquis.
Així, dilluns, 29 de febrer, a les 19 h, Luis Miguel Climent, José Sanchis Sinisterra, Quim Roy i Manel Dueso parlen sobre La frontera com a espai creatiu: Conversa sobre El Teatro Fronterizo i els orígens de la Sala Beckett; i divendres, 4 de març, Josep Pere Peyró parlarà, a les 21.30 h., sobre el seu Monòleg de comiat. Teniu tot el programa d'activitats paral·leles en aquest enllaç.
Podeu comprar entrades per a cada sessió o bé adquirir un abonament per al cicle complet. Si ho feu, teniu premi: entrareu de franc a l'assaig obert de la primera obra que es representi, la tardor vinent, al nou teatre del Poblenou.

La Sala Beckett està de mudances
Dia: Del 29 de febrer al 20 d'abril
Espai: Sala Beckett Gràcia

Preu: 3 €  cada lectura. Abonaments per a tot el cicle, 40 €

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...