30 de novembre 2006

Dimonis de tot Catalunya participen en la II Trobada de Satanassos

Una vintena de dimonis grossos dels diferents Pastorets que es representen cada Nadal arreu de Catalunya participaran el proper diumenge dia 3 en la II Trobada de Satanassos. Cada un dels dimonis recitarà un fragment del monòleg del seu personatge.

L’esperit de la trobada és propiciar les coneixences, homenatjar tota la gent de teatre que encara sent el pessigolleig interior quan “fa els Pastorets” i enfortir la voluntat de seguir mantenint la supervivència d’aquest clar exponent de teatre popula.

La primera trobada de Satanassos va tenir lloc l’any 1993, amb motiu de la celebració del 75 aniversari d’Els Pastorets de Mataró. La iniciativa va ser una idea de Boris Ruiz, conegut actor que precisament va iniciar la seva carrera artística als Pastorets de la Sala Cabañes.

Boris Ruiz és un dels antics actors d’Els Pastorets que han estat convidats a la trobada, juntament amb Jordi Bosch, Joan Pera i Pep Plaza. També està previst que hi assisteixi l’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron. La presentació de l’acte anirà a càrrec d’Espartac Peran i Xavi Coral, periodistes de Televisió de Catalunya.

Aquesta trobada de Satanassos és el primer dels actes que Sala Cabañes, secció teatral del Centre Catòlic, ha preparat per commemorar els 90 anys d’Els Pastorets de Mataró.

El dia de Nadal de l’any 1916, un grup de joves del “Círcol Catòlic d’Obrers” van representar per primera vegada a Mataró L’Estel de Natzaret, de Ramon Pàmies, un text estrenat anys abans al Centre Moral de Gràcia. Amb els anys, però, L’Estel de Natzaret ha acabat essent conegut a tot Catalunya com Els Pastorets de Mataró, i declarat l’any 1981 Patrimoni Cultural de la Ciutat.

Dia: Diumenge, 3 de desembre de 2006
Hora: Dos quarts d’onze del matí (10:30h)
Lloc: Sala Cabañes (La Riera, 110-120)

La reserva de localitats es pot fer al telèfon 93.790.12.13 de 9 del matí a 1 del migdia i de 5 a 7 de la tarda. Per a rebre més informació, podeu adreçar-vos a

Ramon Radó
ramonrado@hotmail.com o Immaculada Llorens salacabanyes@gmail.com

Sala Cabañes, novembre de 2006

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...