28 de novembre 2006

El Teatre del Sol estrenarà el musical 'Josep i l'increïble abric en technicolor' el setze de desembre


www.radiosabadell.fm
28 de novembre de 2006

El Teatre del Sol treballa a ple rendiment en el seu nou musical, Josep i l'increïble abric en technicolor, que s'estrenarà el setze de desembre. Ara, el repartiment apura les últimes setmanes d'assajos per acabar de fixar alguns serrells com la coreografia, el vestuari o l'escenografia. Joseph, el primer musical que va produir el tàndem format per Andrew Lloyd Webber i Tim Rice, va néixer l'any 1968 com un simple projecte de final de curs, però ja s'ha convertit en un dels musicals més representats a tot el món. Els assajos del Teatre del Sol van començar fa sis mesos, de manera que el muntatge està prou aconseguit.
En aquests moments, el repartiment treballa per compaginar el text i les melodies amb el treball coreogràfic. El director del Teatre del Sol, Ramon Ribalta (a la fotografia, en primer terme), ha comentat que les coreografíes són extraordinàries: "És complicat quadrar els textos amb els moviments, però ja s'ha aconseguit en un 90%". I afegeix: "Ara falta per polir l'altre 10% abans de l'estrena". Joseph compta amb 22 actors a l'escenari, a més del cor format per tres grups de vint alumnes de
l'Escola de Música de la Creu Alta, és a dir, seixanta nens que segons Ribalta, "han assajat molt". Aquest gran repartiment, una escenografia potent i el fet que el públic sigui part activa del muntatge seran alguns dels atractius del musical que el Sol té la intenció de portar a Barcelona si supera la prova de Sabadell. A més, l'empresa britànica que representa els drets de Lloyd Webber està permanentment en contacte amb la companyia sabadellenca per saber com evoluciona la versió catalana del musical. "Els anglesos repassen totes les traduccions i els informem cada setmana, puntualment, de com van els assajos", diu Ribalta. Al gener, una delegació britànica visitarà Sabadell per comprovar el resultat final.
Segons el director musical, Oleguer Alguersuari, l'obra és efectiva perquè musicalment és "d'una bellesa molt gran". Alguersuari afirma haver tingut una sorpresa amb la peça perquè "és maca, atractiva, comercial i dolça, a més, toca tots el gèneres i estils i té moments corals molt imponents". De Webber ha dit que és "el millor i més impressionant" que ha sentit fent melodies de pop modern, de musical i de rock.

© Ràdio Sabadell 94.6. Prohibida la seva utilizació, reproducció o divulgació total o parcial sense esmentar-ne l'origen.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...