28 de novembre 2006

Immerescuda derrota de la UE Mataró davant el Cadí La Seu d’Urgell

27 de novembre de 2006
Les unionistes van anar sempre per davant, però, a falta d’un minut, les visitants van superar l’equip mataroní i es van endur la victòria per 68-73
per Aida Soriano Fiérrez - 27/11/2006 7:00
A punt va estar el sènior femení de la UE Mataró de donar la sorpresa davant el Cadí La Seu d’Urgell, líder imbatut de la Lliga Femenina-2. Les noies de la Unió van treballar durant tot el partit conscients que no tenien res a perdre davant un rival de tal envergadura. Així, el joc de les unionistes i l’avantatge al marcador durant tot el partit convidaven a l’optimisme. Finalment, però, a falta d’un minut per a la conclusió de l’enfrontament, l’equip lleidatà, que havia treballat amb constància i sempre amb un marcador advers, va superar el conjunt mataroní i ja no va deixar escapar la victòria (68-73). Tanmateix, el partit contra el Cadí La Seu, disputat dissabte passat, dia 25, al Palau Josep Mora, va evidenciar que malgrat ocupar posicions de descens a la classificació, les noies de Cristina Navarro poden guanyar qualsevol equip. Un minut va haver d’esperar l’afició congregada al Josep Mora per veure la primera cistella del partit. La llauna la va obrir el Cadí La Seu, però, immediatament, Mireia Monleón va donar la rèplica pel conjunt local. Quaranta segons més tard, el Cadí responia altra cop amb una nova cistella, però novament ara, Blanca Garcia posava la igualtat al marcador (4-4). Fins aquí va arribar, la a priori superioritat del rival. Elena Múrcia (18 punts), amb un triple, avançava poc després a les locals (7-4). I el recital de les unionistes va donar el tret de sortida: Deborah Carretero, Blanca Garcia, Paula Eñeso, Mireia Monleón (12 punts) i Berta Bayarri (10 punts), amb dos triples seguits, deixaven el marcador a la fi del primer quart en un sorprenent 26-11, favorable a les locals. Ni tan sols els seguidors de l’equip rival no donaven fe del que veien. Ja en el segon quart, les visitants van reaccionar i van escurçar la diferència. Però les noies de Cristina Navarro van seguir administrant l’avantatge sobre les rivals i al descans el marcador reflectia un 41-33 favorable a les unionistes. En la represa, la precaució era màxima: calia conservar l’avantatge sobre el Cadí La Seu per evitar una ensopegada d’última hora. El resultat de 54-42, a falta de quatre minuts pel final del tercer quart, reflectia el treball de la Unió i permetia que s’arribés a l’últim i definitiu quart amb un 61-54.
La victòria s’escapa a l’últim minut del partit
A falta de vuit minuts per a la conclusió del partit i amb un 63-54 al marcador, el Cadí La Seu va començar a remuntar: amb un parcial de 5-14, les visitants aconseguien la igualada a 68, a falta d’un minut pel final. Poc després, l’equip lleidatà va aconseguir avançar-se, establint un 68-69. Així les coses, només va haver temps per a que les visitants ampliessin el seu compte amb quatre punts més. El definitiu 68-73 va dictar sentencia i amb aquesta derrota i la victòria del Don Piso Girona, que fins dissabte, compartia l’última posició amb la UE Mataró, l’equip mataroní és el cuer en solitari del grup B de Lliga Femenina-2.
Cristina Navarro:
Només ens resta guanyar per aconseguir canviar de dinàmica’A la conclusió de l’enfrontament, Cristina Navarro exposava: “S’ha demostrat que podíem guanyar, però ara ens falta el pas d’aconseguir la victòria. Només ens resta guanyar per canviar de dinàmica”. Així mateix, Laura Argemí, ala pivot unionista, afirmava: “El que hem de treure de positiu és que s’ha demostrat que podem guanyar a qualsevol. Et vas enfonsant perquè veus que pots guanyar i no guanyes, però hem de seguir treballant, perquè segur que les victòries arribaran”.
La setmana vinent, l’equip de Cristina Navarro tornarà a jugar a casa. El rival serà, precisament, el Don Piso Girona.
La fitxa
U.E. Mataró: Blanca Garcia (5), Anna Sala (3), Berta Bayarri (10), Laura Argemí (4), Elena Múrcia (18), Deborah Carretero (6), Paula Eñeso (3), Teresa Gómez (0), Mireia Monleón (12), Mireia Chacón (3), Sandra Ruíz (4), Eva Congost (0).
Entrenador: Cristina Navarro
.Cadí La Seu d’Urgell: Irene Herrades (10), Ana M. Moreno (19), Sara Ruíz (13), Celia Macià (5), Katja Temnik (0), Montse Gilabert (0), Nerea Méndez (8), Patricia Cizmarova (7), Natalia Aria (4), Ester Farré (7), Gislaine Paulino (0).
Entrenador: Joan Carles Díez.
Parcials: 26-11/15-22/20-21/7-19.
Àrbitres: Alberto Sánchez i Xavier Parra. Incidències: 10a jornada Lliga Femenina-2 (grup B). Palau Josep Mora.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...