28 de novembre 2006

Els Pastorets fan 90 anys d'història


27 de novembre de 2006

BETTY DOÑATE
Els Pastorets de Mataró es representen a la Sala Cabañes des de 1931.

La Sala Cabañes celebra enguany el 90è aniversari de la representació de L’Estel de Natzaret. Per commemorar aquesta data històrica, els organitzadors de l’obra de teatre han omplert d’actes els mesos de desembre, gener i febrer.
El 90è aniversari dels Pastorets inclou diverses novetats: d’una banda, l’estrena de l’obra, que serà el 25 de desembre, i no el 26, com era habitual, i de l’altra, la programació de diversos actes per apropar els mataronins a l’organització de l’espectacle, on participen 300 persones. Els Pastorets, que s’estrenaran la nit de Nadal a les nou, tindran com a director per última vegada després de quatre anys Carles Maicas, que conservarà l’equip de la temporada passada. Com a curiositat, l’espectacle recuperarà el ‘Fum, fum, fum’ en versió swing a l’hora del Naixement. La Sala Cabañes ha programat altres funcions els dies 26 de desembre, el 6, 7, 13, 14, 21 i 28 de gener i el 4 i 11 de febrer. Pel que fa a les activitats, hi haurà la segona Trobada de Satanassos, el 3 de desembre; un acte institucional a l’Ajuntament, visites guiades a la Sala Cabañes, taules rodones i un concert. L’Estel de Natzaret, amb text de Ramon Pàmies i música d’Enric Torra i Felip Vilaró, va representar-se per primera vegada el 26 de desembre de 1916, al Cercle Catòlic, per iniciativa d’un grup de joves de l’entitat, mentre que el 1933, va passar a la Sala Cabañes. Els Pastorets de Mataró són Patrimoni Cultural de la Ciutat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...