29 de novembre 2006

Sala Cabanes celebra amb festa grossa els 90 anys de les representacions d'Els Pastorets'


diari més maresme
27 de novembre de 2006

L'entitat preveu diverses i variades activitats per commemorar l'aniversari i reflexionar el futur Carles Maicas, el director de les quatre darreres edicions, diu que deixarà de dirigir l'obra.


Cabanes vol com­memorar a l'engròs el 90è aniversari d"Els Pastorets' de Mataró que coincidirà amb la retirada del seu direc­tor, Carles Maicas.La secció teatral del Centre Catòlic ha anunciat que pre­tén «fer festa grossa- per celebrar aquests 90 anys de Pastorets. En un avanç de programació, Sala Caba­nes ja ha apuntat diverses trobades de personatges, concerts, actes institucio­nals, aparicions mediàti-ques, visites comentades i taules rodones. Els organit­zadors expliquen que «els actes volen a la vegada ce­lebrar l'aniversari, fer partí­cips de la festa a tota la ciu­tat i també plantejar-nos quin ha de ser el paper d'Els Pastorets del futur-.
Enguany, la primera re­presentació d'aquest obra de teatre popular es realit­zarà el dia de Nadal, coinci­dint amb -els 90 anys jus­tos de la seva estrena» a Mataró. El 1916, Els Pasto­rets es va representar a la Saleta l'obra L'Estel de Nat-zaret, de Ramon Pàmies i va significar l'inici d'aquest tipus de teatre nadalenc a la capital del Maresme.
Imatge renovada Per a l'ocasió, l'artista Xevi Ribas ha dissenyat un logo­tip commemoratiu on hi apareixen la 'P' de Pasto­rets i la lluna que espanta en Jonàs al bosc formen junts el número 90. -El re­flex de la paraula Pasto­rets*, la qual està emmira­llada, expliquen els organitzadors, -significa la voluntat d'aprofitar l'aniversari per fer una volta entorn a aquests 90 anys i la lluna representa al mateix temps l'alegria per l'efemèride també el riure'ns de nosal­tres mateixos».Per la seva banda, Carles Maicas, desprès d'haver di­rigit aquest muntatge nada­lenc en quatre ocasions, anuncia que aquest cop serà el darrer que dirigirà Els Pastorets. Per a l'aniver­sari, Maicas conserva l'e­quip de l'any passat, amb Encarna Hernàndez i Montse Horta com a ajudants de direcció , Maria Rovira a les coreografies i Alex Montasell en la part musical i a la direcció de l'orquestra. L'espectacle recuperarà el tema Fum, fum , fum en ver­sió swing en el moment del naixementEls Pastorets de Mataró, arnb text de Ramon Pàmies i música d'Enric Torra i Felip Vilaró ja constitueixen un patrimoni de la ciutat, inse­parable de la Sala Cabanes i representatiu de la cultura popular. A l'espectacle intervenen 300 persones.

Commemoració de 90 anys d'Els Pastorets

Els actes començaran el diumenge 3 de desem­bre a dos quarts d'onze del mati amb la II Troba­da de Satanassos, actors que interpreten el paper de Satanàs.
El 14 de desembre acollirà l'acte institucio­nal del 90è aniversari a dos quarts de vuit del vespre.
El dia de Nadal es rea­litzarà una representació especial d'aniversari d"Els Pastorets', a les nou del vespre.
Del 21 al 28 de gener, a dos quarts d'onze del mati, s'organitzaran visi­tes guiades al teatre.

El 24 de gener , a les deu de la nit , el programa de TVM "Pantalla Oberta" es dedicarà a "Els Pastorest" Del 9 al 23 de febrer, estan previstes una sèrie de taules rodones per debatre el fenomen d"Els Pastorets1. Les trobades es realitzaran cap a dos quarts de deu de la nit.
El 24 de febrer es farà un concert a les set de la tarda al Teatre Monu­mental, amb diferents grups mataronins.Al mateix temps, tam­bé s'expressa la voluntat dels organitzadors de re­alitzar una trobada de pastorets veterans que reuneixi actors i actrius de divereses èpoques, una trobada de "pedretes" , el personatge més representatiu de la canalla dels Pastorets.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...