01 d’abril 2009

El Dia Internacional del Teatre celebra els 25 anys d’Aula


www.totmataro.cat
27 de març de 2009

El programa inclou quatre actes i la mostra de divendres es tanca al Monumental
Cugat Comas
Foto: Xènia Sola

Que avui divendres sigui 27 de març és sinònim que és el Dia Internacional del Teatre. I Mataró no fallarà a la tradició de celebrar aquest dia amb teatre en una edició molt esperada i amb diferents al·licients que la fan atractiva. Per una banda el resultat de l’any passat va aixecar certa polèmica i crítiques i per l’altra l’edició se centra i coincideix amb els 25 anys de l’Aula de Teatre, que s’estan celebrant els darrers mesos.

En tot cas aquest primer quart de segle serà l’eix vertebrador de les accions dels diversos alumnes tant de l’Aula com de La Saca de Sala Cabañes en el primer acte de la celebració. Aquest cop no es trepitjarà carrer i les accions es duran a terme al Teatre Monumental, que també acollirà la resta d’activitats. Després d’aquest primer acte, en què també participaran exalumnes de l’Aula que ja són professionals de l’escena es llegirà el Manifest i, acte seguit, i haurà un refrigeri i s’assistirà a l’espectacle Sketchofrenia, amb Guillem Albà.

Amb segell Jango Edwards
El conegut pallasso Jango Edwards dirigeix Albà que es transfigura en 35 personatges diferents en aquest espectacle que va ser una de les grans sorpreses de la darrera edició de la Fira de Teatre al carrer de Tàrrega.

GLAMT, una trobada d’escoles
Passant de dia i anant a diumenge, una trobada d’alumnes d’escoles de teatre de Girona, Lleida, Andor­ra i com no, Mataró sota el nom de G.L.A.M.T (our) prendrà el protagonisme del migdia. És una trobada d’estudiants i docents que permet reflexionar sobre el que són i el que han de ser les escoles municipals de teatre. Les escoles de teatre desembarcaran a la ciutat el divendres i faran feina plegats fins el diumenge a la una del migdia quan mostraran el resultat de la seva interactuació davant del públic que ho vulgui veure, també com totsls actes programats, al Monumental.

Serraute, DO d’Argentona
El darrer acte de la celebració del Dia Internacional del Teatre durà a Mataró el retorn d’Alba Serraute, un altre jove talent comarcal, que saltarà a l’escenari a les set de la tarda de diumenge. Guanyadora sorpresa del Festival de Pallasses d’Andorra el 2007, Serraute portarà a Mataró l’espectacle ‘Mirando Youcali’, que combina circ, poesia, cabaret i música en directe. Tant aquest espectacle com el d’Albà del dia anterior s’inscriuen dins les relacions d’actes previstos dins el cicle per a joves Butaka, així com de la unió de Mataró com a Ciutat Amiga del Circ.

Dansa del ventre
Coincidint amb aquest cap de setmana tant “teatrero”, l’Acadèmia de dansa Alba Hayal presentarà aquest dissabte un nou espectacle amb la ballarina internacional ‘Dalila of Cairo’, al punt de les deu de la nit a la Sala Cabañes. És una ocasió única per veure les evolucions d’aquesta ballarina italiana i des de l’organització es vol aprofitar la tirada de la dansa del ventre.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...