28 de desembre 2006

'Coses' pendents i embolics a dojo

22 de desembre de 2006
Paco Mir i Carles Alberola s'associen com a director i autor de la comèdia 'Mandíbula afilada'
Teresa Bruna
Avui arriba a Barcelona un producte amb avals contundents: Mandíbula afilada, un text de Carles Alberola, director de l'aplaudida companyia valenciana Albena Teatre, dirigit per Paco Mir. Els intèrprets, Melani Olivares i Carlos Chamorro, tenen una dilatada carrera al cinema, al teatre i, sobretot, a la televisió. Fins al 21 de gener els trobareu cada nit al sempre tan agradable de veure -i de seure-hi- Teatre Apolo de Barcelona.
Mandíbula afilada és una història no especialment divertida per a alguns dels que l'han de viure, però narrada amb humor, enginy i amb el ritme trepidant de les comèdies d'embolics. L'Enric, un single camí dels quaranta, no es pot treure del cap la seva exdona, amb qui va partir peres més o menys a la porta de l'habitació. Ell somia amb la noia, a punt de casar-se amb un amic comú, quan rep la seva inesperada visita tota angoixada perquè s'ha adonat que encara l'estima i vol aturar el casament. Es llancen a l'assignatura pendent amb bona nota fins que truquen... A partir d'aquí es desencadena una imparable successió de gags que funcionen sense risc amb la gràcia dels protagonistes.
Carles Alberola va estrenar Mandíbula afilada, protagonitzada per ell mateix, fa 10 anys. En aquesta revisió s'han posat al dia alguns detalls, però el text és essencialment el mateix, encara que l'original està escrit en català i ara es presenta en versió castellana.
Paco Mir requereix del públic "molta atenció en els detalls: van agafant protagonisme al llarg de l'obra i, si es recorden, se'n disfruta més".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...