30 de desembre 2006

Sabadell reobre al públic el Teatre Principal


17 de desembre de 2006

Els treballs de reforma han durat 3 anys i han costat
Interior del Teatre Principal de Sabadell, divendres passat.

Foto: MARC VILA
ANTONIA PEÑA

SABADELL
El Teatre Principal de Sabadell, completament reformat, ha obert les seves portes per acollir la programació de mitjà format a la ciutat. La recuperació de l'equipament, situat entre els carrers de Sant Pere i de Sant Pau, completarà l'oferta cultura de l'altre teatre municipal, La Faràndula.En la seva rehabilitació, respectuosa amb la construcció original, s'han invertit 10 milions d'euros, finançats per diferents administracions. El consistori ha previst una inauguració amb activitats majoritàriament gratuïtes al llarg dels mesos de gener i febrer "perquè tots els ciutadans puguin disfrutar-lo", segons l'alcalde, Manuel Bustos (PSC).La construcció de l'emblemàtic Teatre Principal de Sabadell es va iniciar el 1863, obra dels arquitectes Obradors i Molina. El luxós teatre de la burgesia local va ser inaugurat el 1866 i va passar per diferents etapes, fins que als anys 90 va ser convertit en cine i va acabar tancant. El març del 2003 es va iniciar la reforma a càrrec dels arquitectes Lluís Dilme i Xavier Fabré, que també van participar en la recuperació del Liceu de Barcelona.

UNIR SENSIBILITATS

El projecte ha restaurat elements ornamentals del segle XIX i l'antic saló del Cercle Sabadellès, que serà un restaurant, amb els seus murals i finestrals. I ha construït de nou la caixa escènica i la coberta. Manuel Bustos explica: "Hem creat un nou espai per a la ciutat que combina la sensibilitat per conservar la història amb els elements més innovadors del segle XXI".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...