29 de desembre 2006

El TNC obre la temporada de teatre familiar amb 'El llibre imaginari'

20 de desembre de 2006

BARCELONA
Una obra creada per la companyia La Baldufa inicia avui la temporada de teatre familiar del TNC. El llibre imaginari és un muntatge de caràcter multidisciplinari i combina històries de producció pròpia amb la reinterpretació de clàssics com Els viatges de Gulliver i La volta al món en 80 dies.Enric Blasi, un dels components de La Baldufa, companyia que celebra el seu desè aniversari, va explicar ahir que aquesta producció, que estarà en cartell fins al 7 de gener, reflecteix "l'evolució" d'un dels seus espectacles més coneguts, El Baró de Munchausen.
El muntatge dura aproximadament una hora i està estructurat en quatre parts. La primera representa la vida quotidiana i anodina dels quatre protagonistes. L'obra segueix amb un conte ambientat a l'època medieval que reflexiona sobre l'abús de poder, l'ambició i la tirania. La tercera part, inspirada en Els viatges de Gulliver, és la més còmica i parla de la rivalitat i de la competència. L'últim relat es presenta com a desenllaç, i a partir del llibre de Jules Verne La volta al món en 80 dies incita a la lectura i al viatge imaginari per fugir de la monotonia vital.El llibre imaginari combina les ombres xineses, les projeccions audiovisuals i la música original d'Òscar Roig per recrear un món oníric. El director del TNC, Sergi Belbel, va fer èmfasi en el fet que aquest espectacle "és una porta oberta al món dels somnis".
Blasi va explicar que abans d'arribar al TNC "l'obra s'ha representat en diferents teatres per acabar de fixar tots els elements de l'espectacle".Finalment, Joan Font, director de Comediants i encarregat d'aquesta programació, va assegurar que el TNC inicia "una temporada que recolzarà aquelles companyies ja consolidades en lloc de primar el llançament de productes nous".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...