10 de desembre 2006

La Fura fa un taller per a joves en atur

7 de desembre de 2006
Els estudiants han col·laborat en la producció de 'Pau Nau Món', el nou espectacle de la companyia teatral
Marta Porter
A bord del Naumon, el vaixell que La Fura dels Baus fa servir de seu central, s'ha estat gestant una nova experiència escènica. Durant dos mesos i mig, 48 joves d'entre 18 i 25 anys, adscrits a una Casa d'Oficis de Barcelona Activa, han treballat amb els membres de La Fura dels Baus per crear un espectacle pilot que es presentarà en directe el 16 de desembre al Moll d'Espanya del Port Vell.
El treball de producció de l'espectacle Pau Nau Món s'ha plantejat com un taller d'oficis per ensenyar als joves noves professions com tècnic de so, de llum, DJ, VJ, productors d'espectacles i regidors d'escena, tot i que Carles Padrissa, codirector de La Fura, va assegurar que havia trobat "més d'un fantàstic compositor". Aquesta és la primera escola-taller que es dedica al món de l'espectacle.
Pau Nau Món és un espectacle que vol parlar sobre la memòria, segons va explicar Padrissa. A nivell visual, el vaixell servirà d'escenari i el moll de pati de butaques, tot i que, obert a tots els ciutadans, evidentment no hi haurà butaques. Els protagonistes seran una esfera voladora de sis metres de diàmetre, formada per 48 actors trapezistes, que representa el planeta Terra i dos titelles gegants, que poden canviar de sexe, edat i raça gràcies a unes projeccions. "A més a més, és un espectacle acústicament sostenible -va avançar Padrissa-. Per no molestar el veïnat, el públic ha d'assistir a l'espectacle amb una ràdio i sintonitzar el 87,5 FM per poder escoltar bé. Es pot venir amb cascos o amb ràdio, però qui vingui amb una ràdio per compartir serà obsequiat amb un refresc". Metàfora del món
Segons Ahmed Gazali, autor del guió de l'obra, els gegants representen "la consciència col·lectiva, la part de nosaltres que compartim amb l'Univers, i la més materialista". Per Padrissa, l'esfera és "una metàfora del que passa al món; per això, la meitat superior estarà ocupada per gent sobrealimentada i la inferior per gent prima".
Alguns dels alumnes es van mostrar molt satisfets pel treball realitzat, com Gemma Bacha, una exinteriorista que exercirà de regidora. Altres no es mostraven tan entusiasmats i reconeixien que havien après a muntar focus, però "tal com està el mercat, no hi veig gaire sortida professional".
El Naumon estarà atracat al moll d'Espanya fins al 7 de gener. I és que des d'avui fins diumenge es pot visitar la nau i l'exposició sobre la trajectòria de La Fura, a més "d'un pessebre vivent", com el va definir Padrissa, amb l'escenografia del nou espectacle. A partir del dia 11 fins al 16, dia de l'espectacle, els ciutadans poden assistir als assajos.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...