28 de maig 2008

El Grec'08 aposta pel teatre i la producció pròpia



21 de maig de 2008



L'amfiteatre esdevindrà a partir del pròxim 25 de juny l'epicentre artístic del festival Grec'08, que ha donat a conèixer avui la seva programació en roda de premsa. La producció pròpia i l'aposta pel teatre són els trets més característic d'una edició que no es caracteritza pels grans noms sinó per l'experimentació, "sense anar a la comoditat sinó més aviat al contrari, com un risc", tal com ha assenyalat el seu director, l'argentí Ricardo Szwarcer. Com a mostra, la carta de presentació d'aquesta edició 2008, que serà l'espectacle inaugural La historia del soldado, credad fa 90 anys per Igor Stravinski i que arribarà amb la narració de la cantant Mísia i l'actuació d'Àngel Pavlovky. D'entre les novetats d'enguany, destaca la celebració de la Nit en Blanc, el 5 de juliol, amb l'actuació de l'orquestra romana di Piazza di Vittori i la descentralització del certamen, amb espectacles al CCCB i el Museu Picasso.
La imatge d'una nit d'estiu presideix el cartell del Grec'08 en una clara declaració d'intencions. Entre el 25 de juny i el 2 d'agost les nits estivals barcelonines tindran el festival com a referència d'oci. El certamen ha preparat enguany un cartell marcat per l'aposta teatral de gran format, amb set espectacles que s'inicien amb l'inaugural La historia del soldado, de Stravinski i concebut per al festival per Nigel Lowery i Amir Hosseinpour. 23 espectacles teatrals, 11 de dansa i 23 concerts donen fe de l'aposta. Entre les produccions més destacades podem trobar El ángel exterminador, de Luis Buñuel, Sutra, de Sidi Larbi Cherkaoui i inspirada en la tradició del kung-fu, Andròmaca i Las troyanas, de Eurípides (dirigida aquesta última per Mario Gas) i Mujeres, dirigida por Mario Maya. L'actuació de Josep Maria Pou a Su seguro servidor, Orson Welles, la direcció de Javier Dualte a Nunca estuviste tan adorable o l'homenatge de Carlota Subirós a Mercé Rodoreda amb Retrat imaginari completen alguns dels atractius teatrals del certamen. La música del Grec es concentra en les actuacions de Buika, La Shica, Son de la Frontera, Mísia, Xavier Rudd, Vanessa de Mata i Ewan Parker al costat d'Agustí Fernández. L'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu donarà el toc clàssic al certamen amb el Requiem de Mozart que interpretarà el 2 d'agost al Teatre Grec. Amb aquest concert es clourà el certamen.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...