31 de maig 2008

Els nens i joves dels tallers de l’Institut del Teatre presenten les seves obres


www.osona.com
27 de maig de 2008

L’Institut del Teatre, Centre d’Osona obre les portes del teatre Laboratori el dissabte 31 de maig per presentar els tallers de tots els cursos de teatre. Hi participaran un total de 68 alumnes repartits en diferents en diferents grups: dos grups de 6 a 11 anys, dos grups de 12 a 14 anys i un grup de 14 a 16 anys. És una mostra del treball realitzat d’octubre a maig.
Els professors d’aquests tallers són: Montse Albàs, Jordi Arqués i Marta Esmarats. L’entrada serà gratuïta limitada a la capacitat de la sala que és de 100 persones (programa, a “llegir més”).

31/05/08 :: 11h
Taller de 6 a 11 anys // Grup A
“LLOCS” creació col•lectiva
Un teatre, un museu, un restaurant, un pati... són llocs on podem imaginar i jugar a ser el que som i el que no som. Al llarg del curs, els nens i nenes d’aquest grup han anat construint diferents històries, realitzant un aprenentatge sobre el seu propi cos, els seus sentits, la seva percepció de les coses.
Alumnes: Aina Li Avilés, Sira Castells, Meritxell Castro, Meritxell Masnou, Martina Da Fonseca, Sergi Font, Bruna Palomera, Ivet Palomera, Mar Ruaix, Meritxell Rubio, Bernat Serra, Joanna Vilarasa.
Il•luminació: Lluís Quintana
Professora: Montse Albàs
Col•laboració: Alba Coll, Gemma Farré, Judith Ruíz, Judit Solà.

31/05/08 :: 12.30h
Taller de 6 a 11 anys // Grup B
“TALLER DE FANTASIA” de Josep MªBenet i Jornet
Una habitació d’un infant, les dotze de la nit. Quietud total. De sobte una de les joguines pren vida. Després una altre, una altre i una altre fins que totes les joguines de l’habitació es posen en moviment. És l’hora de les joguines, és l’hora d’inventar històries que a vegades passen a l’espai sideral o a vegades a una caverna prehistòrica. És la Nit de les joguines.
Alumnes:, Marta Ayats, Josep Maria Callís, Marta Domínguez, Clara Gómez, Blai González, Júlia Guimerà, Berta Pagespetit, Dobrin Plamenov, Paula Sanchez, Daniel Tomàs, Marc Usero, Gina Vernis, Cristina Viladelbosch, Clàudia Vilella i Maria Ylla-Català.
Il•luminació: Lluís Quintana
Professor: Jordi Arqués

31/05/08 :: 16.30h
Taller de 12 a 14 anys // GRUP A
“EL VERITABLE TRESOR DE LES ILLES INTERIORS”
Inspirat en llibres de pirates i novel.les juvenils, sobretot: El pirata Garrapata de Juan Muñoz Martín
En Garrapata es un home ferotge i panxut que conviu amb el seu inseparable amic en Sacarró. És el terror de Londres. Però en el fons és una bona persona. Un mal dia entra a la taverna del gripau en Mr Nassut i li proposa ser capità d’un vaixell pirata. A partir d’aquí cal trobar una bona tripulació, segrestar uns cristians i anar a cercar un tresor... el tresor de les illes interiors!
Alumnes: Laura Beneyto, Andrea Capmany, Pau Carbonell, Laura Cesari, Aleix Comas, Deicy Johana Fletas, Llac Gomis, Joana Gonzalez, Ana Gurrea, Jaume Perez, Adrià Rosell, Alba Sala, Alba Villaitodo
Il•luminació: Lluís Quintana
Professora: Marta Esmarats
Dramatúrgia : Alumnes i professora.

31/05/08 :: 18h
Taller de 12 a 14 anys // GRUP B
“AIXÒ ERA I NO ERA” de Pasqual Alapont
En Jofre i la Maria entren d’amagat a la biblioteca, de nit, per recuperar un anònim adreçat a la bibliotecària i que en Jofre, innocentment, ha signat. Però han triat una nit estranya, una d’aquelles nits en que la imaginació desperta els esperits dels llibres... o els esperits dels llibres desperten la imaginació.
Alumnes: Alba Coll, Gemma Farré, Carlota Ferrer, Aida Font, Lluís Grifell, Alba Olivé, Xavier Oró, Ariadna Puigvila, Nil Raurell, Abel Reyes, Joel Rubio, Judit Ruiz, Judit Solà, Eric Solerdecoll
Il•luminació: Lluís Quintana
Professora: Montse Albàs

31/05/08 :: 19.30h
Taller de 14 a 16 anys
“L’ABSURDITAT QUOTIDIANA” textos de Karl Valentin
Un taller format de curtes escenes d’humor. Però hi ha més. Situacions de la vida quotidiana, relacions humanes que han sofert un procés de transformació que les ha complicat cada vegada més fins a deixar-les en situacions gairebé absurdes. L’absurditat quotidiana o la quotidianitat absurda, com vosaltres vulgueu...
Alumnes: Jordi Colom, Ester Forcada, Anna Lleopart, Clara Montaner, Maria Perez, Eugènia Portet, Marc Poveda, Joan Rabassa, Carla Roca, Roger Rodríguez, Albert Señé, Edna Solà, Pol Soriano i Maria Vazquez.
Il•luminació: Lluís Quintana
Professor: Jordi Arqués.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...