31 de maig 2008

Ricard Reguant converteix Mortadel•lo i Filemó en un musical

www.avui.cat
22 de maig de 2008

L'espectacle 'Mortadelo y Filemón en el Fantoche de la ópera' arribarà la teatre Tívoli de Barcelona el mes de setembre
EFE
Barcelona

Mortadel·lo i Filemó, els antiherois de les historietes de Francisco Ibáñez, cobren vida com personatges de carn i os que es podran veure en directe en un espectacle de teatre musical dirigit per Ricard Reguant que s'estrenarà al teatre Campoamor d'Oviedo el 10 de juliol.

Flanquejat per Ibáñez, Reguant ha presentat a Barcelona l'espectacle, titulat Mortadelo y Filemón en el Fantoche de la ópera, una peça de teatre musical en la qual participen més de 30 actors, cantants, cos de ball i acròbates.

L'espectacle de teatre musical té el llenguatge i l'estètica del còmic, integrat amb efectes especials d'inflables, cops espectaculars, explosions i attrezzo especial, a més de projeccions audiovisuals i en 3D.

Inclou a més vols acrobàtics dels personatges realitzats per especialistes nord-americans de l'empresa que va dissenyar els de "Matrix", ha indicat Reguant.

El director de teatre musical ha dit que es tracta d'"una comèdia passada de rosca" amb entrepans de còmic i personatges que volen".


El director de teatre musical ha dit que es tracta d'"una comèdia passada de rosca" amb entrepans de còmic i personatges que volen"
El "musical", tal com es presenta en societat, coincideix amb el mig segle de vida de la historieta que va aparèixer com tira en El Pulgarcito, i inclou a molts dels personatges que van acompanyar als dos detectius al llarg de la seva vida.

Compta amb un equip de 8 ballarines i un canvi constant de vestimenta de Mortadel·lo, encarnat per l'actor madrileny Jacobo Dicenta, qui ha interpretat últimament diverses obres clàssiques en vers i s'ha mostrat "encantat de conèixer al fi al pare". Filemó és Juan Carlos Martín, intèrpret en aquests moments de l'obra Baraca.

Tindrà una estada de mig mes al teatre Campoamor d'Oviedo, cedit a la productora per a l'ocasió, on s'estrenarà el 10 de juliol i es representarà en 4 funcions per fer al setembre temporada al teatre Tívoli de Barcelona.

Després d'aparèixer en dues pel·lícules, els personatges d'Ibáñez sortiran al teatre i "quan m'ho van dir i vaig veure el llibret vaig pensar: estan totalment bojos, però ho aconseguiran", ha indicat Ibáñez, que dibuixarà una nova historieta basada en aquest espectacle.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...