27 de juliol 2008

El Grec programa dues nits d'acrobàcies i funambulisme


www.elperiodico.cat
24 de juliol de 2008

• Els jardins i el recinte de Montjuïc acolliran 'Nit de circ' diumenge i dilluns

• El muntatge marroquí 'Taoub' omplirà de màgia, teles, música i cabrioles l'amfiteatre

El muntatge Taoub, a càrrec de 12 acròbates marroquins, serà el plat fort de Nit de circ.
Foto: GREC

IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA

Després de l'èxit de la Nit de circ programada l'estiu passat, el Festival Grec repeteix la iniciativa i la duplica oferint els pròxims 27 i 28 de juliol dues vetllades d'acrobàcies, funambulisme, música i malabars destinades a tota la família. Les activitats --10 en total-- es desenvoluparan en diferents espais dels jardins i l'amfiteatre de Montjuïc a partir de les 20.30 hores, encara que les portes s'obriran una hora abans.
Sota la direcció de Bet Miralta i Jordi Aspa, integrants d'Escarlata Circus, les propostes circenses es distribuiran en quatre zones del recinte. Als jardins hi actuaran, en tres espais diferents, la companyia Irracionael --un duo de quadrant aeri--; Tichobates --una trapezista i un funambulista-- i Solfasirc –corda fluixa--.
Paral.lelament s'oferiran altres funcions en dos balcons laterals ubicats a prop de l'entrada principal. En el de l'esquerra hi participaran les companyies Hula Hoopla!!! i Juanma y Olée --malabars de rebot a ritme de flamenc--. Al mateix temps, al racó de la dreta, Mumusic Circus exhibirà la seva combinació d'acro-
bàcies i pal xinès.
De tots aquests espectacles, de 20 minuts de durada, se'n programaran dues sessions: a les 20.30 hores i a les 21.30 hores. Definits pels organitzadors com "els aperitius" del menú de Nit de circ --la majoria plats catalans--, aniran acompanyats de les animacions a càrrec de Claret Papiol --"presentador i malabarista de frases"-- i De Mortimers i Mazalda, que acompanyaran el públic durant tot el recorregut.

TAPISSOS COM A TRAMPOLINS
El plat principal, Taoub, arribarà a les 22.30 hores i se servirà al recinte de l'amfiteatre. Cuinat a Tànger, el 2003, combina les espectaculars acrobàcies tradicionals del Marroc amb les aromes contemporànies que ha aportat el seu director, el francès Aurélien Bory.
Taoub, que significa tela en àrab, desplegarà sobre l'escenari un bonic i poètic muntatge a partir de la utilització de tapissos, robes i una gran tela blanca com a elements circenses (serviran de trampolí, per parar caigudes...). Una dotzena d'acròbates, que també interpretaran i cantaran música en directe, executaran les cabrioles i els salts, i al seu torn manipularan projeccions d'imatges: fotografies, ombres xineses i vídeo. Un plat combinat que farà les delícies de grans i petits, encara que els organitzadors insisteixen a recomanar que hi assisteixin nens a partir de 8 anys.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...