28 de juliol 2008

Comença la sisena edició del Festival Shakespeare

http://diarimaresme.com
28 de juliol de 2008

La sisena edició del Festival Shakespeare s’ha posat en marxa aquest dilluns amb un atractiu programa. Enguany, Santa Susanna i Mataró organitzen conjuntament aquest esdeveniment artístic.

Un nou acord

L’acord entre els dos municipis maresmencs ha permès impulsar econòmicament i consolidar artísticament el Festival Shakespeare d’arts escèniques en el territori del Maresme, traslladant la major part de la seva celebració a la capital de comarca. D’aquesta manera, el consistori mataroní acull la major part de la programació a la Masia Can Ribot. Per la seva banda, Santa Susanna ha donat el tret de sortida aquest dilluns 28 de juliol a la Masia Can Ratés amb l’espectacle de la cia. Dei Furbi “Els homes i Shakespeare”.

Mataró, el nou protagonista

La incorporació de Mataró a l’organització del Festival aporta una dimensió territorial més àmplia, un major pressupost, una voluntat de creixement i de consolidació d’aquesta singular proposta, per bé que el municipi que va donar vida al projecte, Santa Susanna, manté la seva presència en la Fundació del festival.

Sisena edició

Per aquesta sisena edició, i primera a Mataró, el Festival Shakespeare proposa un cartell de transició que permet posar a prova l’oferta en el nou espai i amb nous públics. Montse Vellvehi, que continua en l’equip del Festival com a directora artística, ha preparat un programa que es concentra en aquests propers 5 dies - dia 28 i del 30 de juliol al 3 d’agost - i manté l’estructura de combinar teatre, dansa i música, amb espectacles d’aquí i internacionals.

Programa

Les representacions s’han iniciat aquest dilluns 28 a Can Ratés amb l’espectacle de la cia. Dei Furbi Els homes i Shakespeare, dirigit per Gemma Bertran. La proposta del Centre Dramàtic Nacional de Normandia (Caen), Sonnets, de Norah Krief, dona pas el dia 30 de juliol a una programació que, fins el dia 3, recull a Can Ribot espectacles de Xavi Sabata i Laberintos Ingeniosos, la companyia de dansa Transit de Maria Rovira, el Xespir de Tortell Poltrona i el seu Circ Cric i el Rei Lear ja estrenat al Grec 2008 per Oriol Broggi, a banda de dues propostes internacionals més: Les peines d’amour pèrdues, de Helen Cinque i el Burgher King Lear dels portuguesos de Joao Garcia Miguel.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...