27 de juliol 2008

Es formalitza la xarxa de Ciutats Amigues del Circ


www.lamalla.cat
24 de juliol de 2008

JOSE SOLER

La Bisbal d'Empordà, Figueres, Tarragona, Tortosa, Vilanova i la Geltrú, Pineda de Mar, Lleida, Mataró, Reus, Sant Cugat del Vallès i Sabadell són, des d'aquest dimecres, ciutats amigues del circ. El conseller de Cultura, Joan Manel Tresserras, i el president de l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), Jordi Juanet, han presentat avui la creació d'aquest col·lectiu de ciutats integrades a petició pròpia per a la promoció dels espectacles de circ. L'acord, que format part del Pla Integral del Circ de Catalunya presentat el passat mes de març, compta amb un compromís de quatre anys per part dels consistoris per a una programació continuada de circ en igualtat de condicions que la resta d'arts escèniques.

En marxa la primera fase de la creació de la xarxa de Ciutats Amigues del Circ, que ja compta amb una onzena de consistoris i amb una programació definida amb més de 300 actuacions i activitats de circenses. Aquest dimecres s'ha presentat en roda de premsa aquest circuit per a la promoció, educació i producció d'espectacles de circ amb voluntat d'estabilitat per a un sector que ha sofert diversos ensurts en els darrers anys. En un principi una onzena de ciutats formen part del projecte durant quatre anys però es preveu que aquesta xifra creixi, ja que, segons ha informat el Departament de Cultura, hi ha moltes ciutats interessades en formar part de la xarxa.

Aquests municipis es comprometen a programar de manera estable espectacle de circ en les mateixes condicions que la resta de les arts escèniques, formant part important en les programacions de l'agenda cultural de les seves ciutats. Les ciutats amigues del circ hauran de garantit que hi hagi un mínim d'artistes i companyies catalanes en almenys un 50% del pressupost i hauran de prendre les mesures necessàries per adaptar les instal·lacions per a que els espectacles es desenvolupin en condicions òptimes.

El Departament de Cultura, de la seva banda, finançarà fins a un 40% del pressupost de les actuacions fins un màxim de 5.000 euros per als municipis de menys de 25.000 habitants; de 8.000 euros per als municipis fins a 50.000 habitants, i de 15.000 euros en aquells municipis de més de 50.000 habitants

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...