26 de juliol 2008

Joan Pera protagonitza la proposta teatral més còmica de les Santes


www.capgros.com
26 de juliol de 2008

'Òscar. Una maleta, dos maletas, tres maletas' es representa dissabte, 26 al Teatre Monumental

per capgros.com
fotos TNC

Què tenen en comú Louis de Funès, Sylvester Stallone i Joan Pera? Els tres actors han donat vida a l’hipocondríac i atabalat empresari protagonista d’Oscar. Una maleta, dos maletas, tres maletas, una obra teatral adaptada en dues ocasions al cinema i que arriba aquestes santes al Teatre Monumental. 'Oscar. Una maleta, dos maletas, tres maletas' relata com la vida del senyor Costabella, un ric empresari del sector de la cosmètica, es veu trasbalsada quan el seu home de confiança li demana un augment de sou per poder-se casar. La situació s’agreuja quan Òscar descobreix que la futura núvia és la seva filla.

L’obra, basada en un text del frances Claude Magnier, està dirigida pel també actor Abel Folk, que destaca el talent de l’autor "per dosificar els gags" i per "crear una comèdia de situació esplèndida". El text original de Magnier ironitzava sobre el món de la cosmètica. Folk, que ha adaptat la situació en el temps i en l’espai, hi ha afegit també certa ironia sobre l’ús dels productes ecològics.

El muntatge es va estrenar l’any passat al Teatre Condal. Per l’actor mataroní Joan Pera, aquesta obra suposa el seu primer treball sense el seu partenair dels darrers tretze anys Paco Morán. A canvi, Pera comparteix repartiment amb Lloll Bertran, Mont Plans, Miquel Sitjar, Mireia Aixalà, Eva de Luis, Damià Plensa, Anna Azcona i Aliou Danfa. En el moment de la seva estrena, la crítica va destacar la capacitat de l’obra per fer riure el públic així com el talent de Joan Pera com a actor de teatre còmic.

Dissabte, dia 26. A les deu de la nit al Teatre Monumental

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...