29 d’agost 2008

Tàrrega honra el crític Gonzalo Pérez de Olaguer

21 d’agost de 2008

GEMMA TRAMULLAS
BARCELONA

La 28a edició de la Fira de Tàrrega, que començarà l'11 de setembre, serà la primera que no comptarà amb la presència de Gonzalo Pérez de Olaguer, crític teatral d'EL PERIÓDICO, des de la fundació del diari, l'any 1978, i una de les poques persones que no es va perdre ni un sol any la cita amb aquest aparador de les arts escèniques. Gonzalo Pérez de Olaguer va morir el mes de juny passat, als 71 anys, i l'organització de la Fira li ha preparat un simbòlic homenatge. L'acte se celebrarà l'últim dia del festival, el diumenge 14, a la plaça Major, on s'invitarà els assistents a escriure en un globus una paraula que resumeixi el desenvolupament de la 28a edició. Posteriorment, tots els globus escrits es deixaran volar per proporcionar al crític les claus que li permetin escriure la seva crònica.
"Volem que sigui un acte obert i participatiu", deia ahir el cap de premsa de la mostra, Carles Gómez, que durant els últims deu anys va crear forts llaços d'amistat amb Pérez de Olaguer. Aquesta bona relació amb els organitzadors era extrapolable a la ciutat de Tàrrega, que el va escollir per escriure el llibre dels 25 anys de la Fira i un dels pregons de la seva festa major.
Pérez de Olaguer era dels pocs que recordaven el poeta Joan Brossa, a principis dels 80, seguint de prop els espectacles de la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega "amb una cadira sota el braç, pantalons curts i camisa cridanera", i així ho va deixar escrit en el llibre dels 25 anys.
En els inicis del festival, va ser testimoni d'actuacions històriques de Comediants, La Fura dels Baus, Dagoll Dagom, Tricicle, la Cubana, VolRas i altres, però en la seva última crònica de la Fira (publicada el 10 de setembre de 2007), el crític va preferir atorgar el protagonisme anònim a l'ambient del carrer.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...