26 d’agost 2008

Unes 2500 persones gaudeixen de primer Shakespeare a Mataró

www.capgros.com
19 agost de 2008

L'Ajuntament calcula que s'ha assolit un 90% de l'ocupació en la primera edició del certamen que se celebra a la ciutat

per capgros.com

La nova proposta teatral d’estiu a la ciutat, el Festival Shakespeare, ha caigut en gràcia a la ciutat. Així sembla confirmar-ho la xifra de prop de 2500 persones que van assistir a algun dels espectacles que van tenir lloc a la masia de Can Ribot i a la parròquia de Sant Simó. Segons dades facilitades per l’Ajuntament, aquesta xifra d’espectadors representa un 90% de l’ocupació, un resultat que el govern municipal valora molt positivament en tractar-se de la primera edició del festival que se celebra a Mataró i que vol consolidar-se com una oferta cultural d’estiu a la comarca.

El festival Shakespeare, nascut a Santa Susanna, ha desdoblat en la seva sisena edició els seus escenaris i ha ofert, aquest any, part de la programació a Mataró. Unes 2500 persones van seguir tant els espectacles internacionals com la producció pròpia de Xavier Sabata presentada en aquesta edició. A Mataró s’ha pogut una selecció d’espectacles de dansa, teatre, circ i música. Norah Krieg va ser l’encarregada d’encetar el certamen amb el seu espectacle a base del Sonets de Shakespeare. Posteriorment, es van poder veure les obres “Peines d’amour Pedues” d’Hélène Cinque; i “Burgher King Lear” del portuguès Joao Garcia Miguel, així com la producció pròpia “The concord of sweet sounds” de Xavier Sabata. El muntatge d’ “El Rei Lear”, d’Oriol Broggi, va clausurar el festival diumenge 3 d’agost.

Segons fonts municipals, el Festival Shakespeare ha atret l’atenció del públic autòcton i d’espectadors provinents de l’àrea metropolitana de Barcelona. A banda, també ha obtingut una excel•lent resposta per part del públic pel que fa a les conferències i cursos dins del marc del propi Festival.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...