29 d’agost 2008

'Nines' s'estrena al Versus Teatre de Barcelona


www.lamalla.net
19 d’agost de 2008

L'espera en una mateixa habitació de dues germanes és la base de la història de Nines que es representa des d'aquest dimarts al Versus Teatre de Barcelona. El text, escrit i dirigit per l'autor gallec José Luis Prieto, ha estat confeccionat expressament per a les dues actrius que l'interpreten, Elisabet Vallès i Berta Giraut, i ja ha estat representat a Galicia. Ara l'obra arriba a Barcelona traduïda al català i es podrà veure fins el 14 de setembre.

La història reflecteix una mena de carrusel, que condueix a l'espectador per diferents estats d'ànim passant així de l'amor a l'odi o de la vida a la mort. L'argument gira al voltant d'aquestes dues germanes que aprofiten per relacionar-se deixant sortir els seus impulsos i febleses que en el fons són la seva pròpia veritat. El recorregut per diversos sentiments es fa a través dels jocs que estableixen les dues protagonistes i que ofereixen una realitat molt particular que està present en els nostres dies.
De la mateixa manera com canvien els estats d'ànim representats, a l'obra també hi tenen cabuda canvis en el registre, barrejant així apunts còmics amb d'altres de dramàtics. Les protagonistes s'enfronten al joc teatral d'aconseguir ser privat en públic, amb la intenció de mostrar certa intimitat dels personatges però oferint veritat, calidesa i crueltat a l'espectacle.

La història avança en un escenari esquitxat per diversos objectes, des d'unes sabates de taló vermelles fins a un bagul antic, amb la música de fons de Pascal Comelade, així com un bolero argentí de Chabela Vargas o una cançó de Los Secretos, entre d'altres.

Nines és el segon espectacle teatral estrenat per la companyia Les Mateixes formada per les dues actrius, Elisabet Vallès i Berta Giraut, i que va néixer d'un projecte de final de carrera a l'Institut del Teatre.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...