25 d’agost 2008

Mortadelo i Filemón en format 'miusical'


www.lamalla.cat
20 d’agost de 2008

LAMALLA.NET / EFE

Els detectius Mortadelo i Filemón pujaran a l'escenari en carn i ossos i s'enfrontaran per primera vegada a un conflicte amorós en un espectacle musical que s'estrenarà a partir del proper 26 d'agost al Teatre Tívoli de Barcelona. Mortadelo y Filemón, the Miusical, dirigida per Ricard Reguan, explica les aventures habituals de la parella de detectius que en aquest cas investiguen una diva, però introdueix la novetat de veure's immersos en un embolic sentimental, quan tots dos s'enamoren de la mateixa dona.

La història, que s'ha escrit expressament per teatre, és un canvi d'actitud dels personatges que “ja no estan per bronques, per clavar-se mastegots o córrer un darrere l'altre”, segons ha explicat Reguan a l'agència Efe. Tot i això, però, és inevitable que el peculiar caràcter dels dos personatges marqui aquest afer que es presentarà des d'un punt de vista paròdic i irònic.

Segons el director teatral, els espectadors “no s'esperen que Mortadelo y Filemón surtin en carn i ossos i tan ben caracteritzats” en un muntatge de gran format i amb canvis constants de vestuari. L'espectacle, que està plantejat per a tots els públics, és molt còmic i dinàmic i avança al ritme de més de cinquanta temes musicals dels anys 60, 70 i 80, que amb tota probabilitat arrencarà els cants del públic.

L'espectacle ha costat 2 milions d'euros i ja es va preestrenar el mes de juliol en el teatre Campoamor d'Oviedo fent “ple cada dia”. El musical arriba ara a Barcelona després d'alguns retocs d'última hora i, encara que ja es començarà a representar al Tívoli el 26 d'agost, tindrà la seva estrena oficial el proper 4 de setembre, amb la presència en primera fila del pare dels personatges, Francisco Ibáñez.

Mortadelo i Filemón, interpretats per Jacobo Dicenta y Juan Carlos Martín, estaran acompanyats a l'escenari de la secretària Maruli, interpretada per Ana Ruiz, però tampoc hi faltaran alguns dels personatges més emblemàtics de la historieta de Ibáñez com el Superintendente, Ofelia, el professor Bacterio i el Rompetechos.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...