30 de maig 2009

Annie, un musical per celebrar la Fira a la Sala Cabanyes


www.totmataro.cat
29 de maig de 2009

Un dels clàssics de Broadway en el muntatge més imponent dels darrers anys
Cugat Comas
Foto: Cedida


No es pot dir que sigui més tradicional que la pròpia Fira però quasi. Quan és Pentacosta i a Mataró s’aturen les turbines de fer feina per gaudir de l’altre festiu de la ciutat, a la Sala Cabañes fan de tot menys descansar. Ja fa temps que tenen per tradició de plantejar-hi un muntatge i acostuma a ser, a més, el més destacat de la temporada, galàxia Pastorets a banda. Enguany el muntatge de Fires –ells li’n diuen així, en plural– torna a ser un musical i el signa Antoni Blanch que fa, ara que el concepte està de moda, doblet entre Pastorets i Fires. Annie es podrà veure el 31 de maig i l’1, 6,7,13,14 i 21 de juny.

El muntatge més ambiciós
La temptativa de Sala Cabañes i Antoni Blanch és més que ambiciosa. Es pot qualificar aquesta Annie de gran producció que ha rebut més empenta i finançament que cap altre fins al moment. S’han acabat les èpoques dels driblings i altres tàctiques i sols les llicències i els drets de l’obra s’han endut un pessic importantíssim, de milers d’euros. Al costat dels números d’euros hi ha 100 persones sobre l’escenari o 6 canvis de vestuari que es produeixen durant el muntatge. La millor tradició dels musicals anglosaxons aterra, doncs, amb totes les de la llei al teatre mataroní.

Un clàssic de Broadway
Estrenat a Broadway el 1977, “Annie” és un dels musicals més coneguts de la història, representat nombroses vegades a Nova York i a Londres i guanyador de diversos premis Tony. La música és de Charles Strouse, les lletres de Martin Charnin i el llibret de Thomas Meehan. D’Annie se n’han fet diverses adaptacions al cinema i a la televisió, la més coneguda de les quals és la que va dirigir John Huston el 1982, protagonitzada per Albert Finney i Carol Burnett. Els al·licients per anar a la Sala durant les properes setmanes són, doncs, majúsculs. Veure un dels majors muntatges dels darrers temps entre els del Centre Catòlic, ponderar els esforços i la il·lusió posades amb el resultat final i, en definitiva, celebrar la Fira o les fires –com es vulgui– de la millor manera, anant a teatre.

LA FITXA

Annie
Direcció: Antoni Blanch.
A la Sala Cabañes,
Dies 31 de maig i 6 i 13 de juny a les deu de la nit.
Dies 1,7,14 i 21 de juny a les sis de la tarda.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...