26 de maig 2009

El musical 'Jesucristo Superstar' arriba aquesta setmana a Barcelona amb una versió ambientada actualment

www.europapress.es
10 de maig de 2009

BARCELONA
(EUROPA PRESS) -


El Teatre Apol·lo de Barcelona acollirà des d'aquest divendres 31 de maig el musical 'Jesucristo Superstar', un espectacle que arriba a la ciutat comtal després de la seva estrena a Madrid fa dos anys i una posterior gira per Espanya, i que presenta una versió renovada que s'allunya de l'estètica 'hippy' original, situant la història actualment.

L'espectacle, compost únicament de cançons, narra els últims set dies de la vida de Jesús a través dels ulls de Judes, que actua com a fil conductor. El gran protagonisme recau, tot i això, en el mateix Jesús (Gerónimo Rauch) i en el personatge de María Magdalena (Lorena Calero).

Durant la presentació de l'espectacle a Barcelona, la directora de Stage Entertainment a Espanya, Julia Gómez Cora, ha destacat el caràcter "renovat" del musical: "volíem donar-li la volta i adaptar-lo als nostres dies, l'esperit 'hippy' dels setanta s'havia quedat obsolet", ha afirmat.

Gómez Cora ha explicat que la intenció en adaptar el musical ha estat fer un paral·lelisme entre el conflicte que es vivia a Galilea en els temps de Jesús de Nazaret i la situació actual al Pròxim Orient. "Han passat més de 2000 anys i gairebé res ha canviat", ha reconegut.

Per aconseguir ambientar la història actualment, el musical es desprèn de les túniques i dóna pas a una estètica moderna que converteix, per exemple, els centurions romans en militars actuals, en un intent d'acostar a l'espectador la imatge més humana de Jesucrist.

Aquesta producció s'allunya així de l'estètica 'hippy' predominant en la versió que van protagonitzar Camilo Sesto i Ángela Carrasco el 1974 i que va suposar l'estrena d'aquest musical a Espanya. Gómez Cora ha recalcat, tot i això, que el musical segueix fidel al llibret d'Andrew Lloyd Webber i Tim Rice i que el canvi és únicament estètic.

El repartiment es completa amb la jove Sandra Criado, que també interpreta Maria Magdalena, i Paco Arrojo i Luis Amado, que comparteixen el paper de Judes.

El musical 'Jesucristo Superstar' es va estrenar --envoltat de polèmica-- el 1971 a Nova York. Un any més tard va començar el seu camí al West End de Londres, on va estar durant vuits anys consecutius, i el 1973 es va fer la versió cinematogràfica que el va elevar a la categoria de fenomen mediàtic.

Des d'aleshores s'han fet diferents adaptacions per tot el món. La versió actual es podrà veure a Barcelona únicament durant dues setmanes, tot i que Gómez Cora ha reconegut que "podria tornar-hi".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...