21 de maig 2009

Joan Pera s'estrena com autor amb 'La Glòria del mercat'


www.lamalla.cat
14 de maig de 2009

L'actor recrea en escena els problemes quotidians d'una fruitera

LAMALLA.CAT

L'actor Joan Pera es converteix a partir de demà al teatre Condal en Glòria, una venedora de mercat, a La Glòria del mercat, una obra en què s'estrena com autor i en què vol "dir la veritat, el que li passa a la gent". Pera ha dit durant la presentació de l'espectacle que no té "pretensions de gran comèdia" i que amb ell, després de 25 anys de professió, dóna curs a les seves ganes de "fer un dia una entremaliadura". Amb l'ànim que l'actor sempre ressalta en la motivació de les seves interpretacions de "poder estar prop de la gent", es converteix en una dona i realça "el que passa a moltes dones". Pera protagonitza l'espectacle de 90 minuts com intèrpret únic a l'escenari.

Per "primera vegada en la meva vida el text em guanyarà i no podré fer de Pera", ha assenyalat el polifacètic actor de teatre, cinema i televisió que tants anys va ser parella artística de Paco Morán. Caracteritzat de dona, rol que han representat artistes de renom, ha dit, com Dustin Hoffman, Joel Joan o Jack Lemmon, Pera porta a l'escena barcelonina els problemes quotidians d'una dona treballadora, paper per al que es va inspirar en la seva pròpia mare.

De fet, Pera recorda a l'escenari Tootsie, la protagonista d'ulleres i perruca pèl-roja voluminosa que interpretava en la pel·lícula homònima Dustin Hoffman. "Faig la funció i no em plantejo si faig de dona o d'home, encara no me n'he adonat", ha assenyalat l'actor, encara que "les mitges m'apreten".Pera ha dit fer "una funció sincera, veritable" que ha pensat a qualificar de "sainet trist".

Arrenca La Glòria del mercat amb problemes domèstics que fan a la fruitera arribar tard a la feina, un embús a la rentadora, i recrea les converses al mercat Glòria, com que el sofregit de la paella no li va sortir molt bé. En principi Pera va presentar l'espectacle de la seva autoria amb protagonista i directora femenina, Núria Valls i Rosa Mercadé, però "sempre havia pensat que el faria jo".

Polifacètic actor, Pera ha recalcat la importància que per ell revesteix el teatre perquè "és la meva vida i al que dedico el temps lliure" ja que "no faig vacances ni caps de setmana, no sabria què fer" amb aquest temps lliure.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...