30 de maig 2009

La Fira del Circ de Catalunya Trapezi tanca portes amb un balanç "molt positiu" d'assistència als espectacles

www.avui.cat
17 de maig de 2009

51 companyies de diferents parts del món han ofert 138 representacions en 22 escenaris
ACN
Reus

La Fira del Circ de Catalunya ha tancat portes aquest diumenge a Reus amb un "balanç molt positiu" quant a l'assistència de públic i la participació de la ciutadania en la majoria dels espectacles.

La tinent alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Empar Pont, ha afirmat que la majoria de les propostes tenien les entrades exhaurideD, fet que consolida la fira com un "motor econòmic" per la ciutat en uns moments marcats per la situació econòmica i social actual. Així mateix, el director del CAER de Reus, Cèsar Compte, ha dit que la seva aposta per programar circ de manera continuada en els teatres de la ciutat tindrà els seu fruit a l'inici de la temporada del Teatre Bartrina al mes de setembre.

El director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona, Adam Manyé ha anunciat que l'espectacle 'Aticus' produït pel Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) serà inclòs en catàleg promocional de Fires per tal que pugui ser contractat pels ajuntaments dels municipis.

Fins aquest diumenge a la tarda han passat un total de 51 companyies procedents de diferents parts del món, que han ofert 138 representacions en 22 escenaris.

La nova vela de circ al parc de Mas Iglesias, amb la intenció d'estendre la fira fora del nucli antic de la ciutat, ha estat una de les principals novetats. Cal destacar que l'espectacle inaugural del Trapezi. 'Concert en clau de risc' és una de les quatre produccions pròpies que el Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) ha presentat en aquesta edició dirigit per Manel Trias, amb la música en directe de Pascal Comelade i la Bel Canto Orquestra i amb les actuacions dels artistes Sr. Stets, Le Botrio, Hugo Noël, Daromai i Anicet Leone, que es mouen en l'espai escènic al ritme de la música.

Les altres tres produccions que s'han pogut veure en diferents espais de la ciutat han estat 'Anderdesí - Circo sardine', de Zirkus Frak; 'Kampingplatz', de Deados i 'Deú n'hi do', d'Àticus.En conjunt, durant aquests dies s'han pogut veure dins el Trapezi, 51 companyies d'indrets com ara França, Bèlgica, Gran Bretanya, Cambodja, Austràlia, Itàlia, Finlàndia o Catalunya.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...