12 de setembre 2015

Comèdia de la bona a la nova temporada d’Arts escèniques i música



publicat per
culturasantboi.wordpress.com
3 d'agost de 2015

Arriba una nova temporada d’arts escèniques i música, una temporada de final d’any plena d’espectacles de gran qualitat, molta comèdia, amb textos intel·ligents i plens d’humor, d’escenografies cuidades, direccions artístiques i actors reconeguts, alguns més mediàtics i d’altres més de l’escena independent, però tots sota el paraigües de la qualitat artística i d’excel.lent dramaturgia.
En aquesta nova programació cal destacar ‘Tortugues’, el darrer èxit de la barcelonina Sala Flyhard, un espai de referència del teatre independent, i que amb aquesta obra continuen apostant per un teatre jove, amb textos que connecten amb una quotidianitat molt propera, com les relacions de parella i que l’autora i directora Clàudia Cedó,  ha explicat barrejant-les amb una teoria científica curiosa que permetria alentir processos vitals, viure més anys i potser millorar dinàmiques – i parelles! – això sí, a ritme de comèdia. O ‘T’estimo, però no tant’, dirigida per Miquel Murga, un santboià que amb el duet Guix i Murga va obtenir bastant reconeixement mediàtic i que sabut també amb aquesta peça de sitcom d’una certa tensió eròtica  i una trama amb dos amics vivint junts, una exdona i una veïna, mantenir-la en cartell per molt de temps. També cal parlar de ‘Cremats‘, l’obra que encetarà la temporada i que ens donarà l’oportunitat de conèixer en directe el treball actoral de Guillermo Toledo, un actor conegut, membre de la companyia madrilenya Animalario que junt amb Alberto Sanjuan, s’han reconegut com un tipus de teatre punyent i reivindicatiu. Aquí però sota el personatge d’un marit amb amant alumna, enredarà la mare, la dona i el lladre!

Ens arriba també una peça de teatre musical molt coneguda, és ‘Sonrisas y lágrimas’ l’argument del qual potser no cal recordar perquè segur que tothom ens recordem de la tímbrica veu de Julie Andrews i els set germans als quals els fa de mainadera i ensenya a cantar. Aquí veurem la seva adaptació teatral amb la Cia. M&M, amb 25 cantants., actors i música en directe i un petit cameo de la Coral Pedres Blanques que interpretaran un dels temes.

Per aquesta temporada també està prevista oferta de programació familiar, suficientment polivalent perquè agradi tant a petits com a grans: ‘Somriures i llàgrimes’, ‘L’endrapasomnis’, una història màgica per explicar una de les coses més naturals que ens passa a adults i petits, els malsons! Amb música en directe, la por i les preocupacions ens passaran de cop! I ‘Bombolles de paper’, un espectacle multidisciplinar, amb dansa, música en directe i multimèdia ens endinsarà en el món de les bombolles, bombolles de sabó, de paper, digitals i un llarg etcètera que no ens deixarà indiferents, tenim la garantia del Premi al Millor Espectacle Familiar de la Feria de Teatro de Castilla-León 2014 ;)  

I per acabar, i si li preguntem al programador, aquest respondrà que el millor consell que pot donar per aquesta temporada és que us compreu l’abonament (més informació aquí), un pack per 5 espectacles que et farà estalviar quasi un 50%… Que surt molt compte, si us agrada el teatre, feu-li cas!

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...