26 de setembre 2015

El debut de la companyia local Loropardos estrena la temporada al Cirvianum de Torelló



publicat per
Redacció Osona - Ripollès / El 9 Nou

Un debut local, el de la companyia torellonenca Loropardos que s’estrena amb l’obra ’El Pla’, enceta aquest cap de setmana la nova temporada de programació del teatre Cirvianum.

La primera de les tres estrenes, totes amb segell osonenc, que el Cirvianum acollirà aquesta temporada és torellonenca. La companyia Loropardos, creada recentment, debuta amb ’El Pla’. David Ceballos dirigeix l’obra, en què intervenen set actors i que es podrà veure divendres i dissabte a les 9 del vespre. ’El Pla’ és una adaptació teatral del mateix director a partir de la pel·lícula ’Horrible bosses’, que en castellà es titulava ’Cómo acabar con tu jefe’. E

Ja ho va fer amb ’Tinc un amic que’, l’any 2009, i amb ’Planeta I-Neptú’ el 2012, i Peyu també ha volgut estrenar el seu tercer espectacle al Cirvianum. Serà el dia 2 d’octubre. El muntatge gira al voltant d’una aplicació de mòbil, ’I-time’, que també dóna nom al muntatge. Sense renunciar a l’humor que caracteritza l’actor osonenc, ’I-time’ s’ha concebut com un espectacle teatral, que dirigeix Joan Roura, i en què Peyu s’ha volgut envoltar de tècnics, actors i músics de professionalitat contrastada. D’altra banda, Peyu tancarà al Cirvianum pel desembre les representacions de ’Tinc un amic que...’ amb una festa solidària.

La tercera producció que es podrà veure per primera vegada al Cirvianum, el 6 de novembre, és ’Queda inaugurado este pantano’. Coincidint amb el quarantè aniversari de la mort de Francisco Franco, Nàiades-Cor de Noies i CorCia Teatre han creat un espectacle que a través dels records d’un home gran en les seves últimes hores de vida recupera melodies dels anys de la dictadura.

A la programació de tardor del Cirvianum també hi destaquen ’Una nit fausta’, amb Cris Juanico i un quartet de corda, el concert ’Gràcies Ovidi’, que es fa dins de l’any Ovidi Montllor, l’obra ’Ruz-Bárcenas’, l’espectacle de pallassos ’Rhum’, o la reposició del musical ’Els Addams’. De propostes per a públic familiar, programades conjuntament amb el grup Xarxa, n’hi ha quatre.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Torelló
El nou grup local Loropardos estrena al Teatre Cirvianum la seva primera producció, ‘El pla’
La nova companyia teatral de Torelló, Loropardos, estrena el seu primer muntatge aquest cap de setmana al Teatre Cirvianum. Es tracta de la comèdia negra ‘El pla’, dirigida per David Ceballos, que es podrà veure els propers divendres i dissabte, 25 i 26 de setembre.
El pla’ és una producció de L’Home de Sac Produccions i Cia. Loropardos. Amb direcció de David Ceballos, l’espectacle compta amb les interpretacions de Dani Panadero, Marc Casanova, Eduard Pujol, Joan Roura, Jordi Freixa, Berta Bonet i Manel Arimany.

L’argument gira entorn de tres personatges, en Patrick, en Paul i en Toby, que tenen vides laborals peculiars. Treballen per persones arrogants i insensibles fins que una nit prenen la decisió d’acabar amb ells. Matar els seus caps es converteix en la seva principal preocupació. A partir d’aquí, per tal d’organitzar el pla perfecte, es veuran immersos en un món ple de personatges estrambòtics i situacions rocambolesques pròpies de les millors paròdies del cinema negre.

En la presentació de la programació del Teatre Cirvianum, Dani Panadero explicava que la companyia Loropardos ha nascut amb una voluntat de continuïtat i d’activitat escènica constant. En aquest sentit, David Ceballos també manifestava la intenció de “fer teatre amateur però intentant treballar de la forma més professional possible”. A ‘El pla’, la nova companyia compta amb el treball de Joan Roura, que interpreta un dels personatges, i una petita col•laboració d’en Peyu.


El pla’ es podrà veure en dues sessions, aquest divendres i dissabte vinents, a les 9 del vespre.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...