19 de setembre 2015

Nova Programació Setembre/Desembre amb importants novetats



publicat per

El cartell presenta cares i noms molt coneguts de l'escena catalana.
Entre les novetats cal destacar el Festival Píndoles de microteatre i el Cicle Km.0 dedicat a les companyies professionals anoienques de teatre familiar.
La sala igualadina presenta El comte Arnau, el seu primer espectacle de teatre familiar.

La diversitat i la qualitat són, una vegada més, els principals trets d'una nova temporada del Teatre de l'Aurora. La nova programació s'encetarà el pròxim 25 de setembre i, fins principis de l'any vinent, portarà a la sala independent igualadina un total de 14 propostes de diversos gèneres i per a tots els públics. La Programació Setembre/Desembre 2015 inclou, per una banda, diverses propostes plenament consolidades i que ja són un referent a l'agenda cultural a l'Anoia, com són el festival internacional El Més Petit de Tots, el cicle de concerts organitzats amb Joventuts Musicals d'Igualada, l'espectacle de dansa de la mà del Circuito de la Red de Teatros Alternativos o els Contes a les Golfes. Paral·lelament, el Teatre de l'Aurora presenta dins aquesta nova programació algunes interessants novetats: el Festival Píndoles de microteatre que arriba a Igualada per primera vegada; la primera edició del Cicle Km.0 que permetrà veure els espectacles de teatre familiar creats per les companyies professionals anoienques; i la preestrena d'El Comte Arnau, el primer espectacle per a tots els públics del Teatre de l'Aurora. Una programació diversa, eclèctica i heterogènia, amb gèneres i temàtiques molt variades i per a tot tipus de públics, dissenyada, per segon any consecutiu, amb la participació de la Comissió de Programació, integrada per espectadors del teatre.

Precisament, diversos integrants de la Comissió de Programació del Teatre de l'Aurora van ser els encarregats de presentar, al costat d'Òscar Balcells, director de la sala igualadina, els espectacles de la nova programació. Creada ara fa dos anys amb la voluntat d'implicar els espectadors en la definició de la programació i en el desenvolupament del projecte cultural del Teatre de l'Aurora, la comissió s'ha renovat recentment amb la incorporació de nous membres. Actualment formen la comissió Agustí Coll, Anna Garcia, Lluís Segura, Òscar Balcells, Joventuts Musicals d'Igualada (JJMM), Edmon Bosch (JJMM), Nuska Corrià (JJMM), Josep M. Ribaudí, Montse Pelfort, Francesc Esteve, Xènia Castelltort, Alison Newman, María José Lizarte, Toni Closa, Carme Solà i Joan Miquel.

A l'acte de presentació de la nova Programació Setembre/Desembre 2015, Òscar Balcells va destacar, per una banda "la tasca de la Comissió de Programació, que és molt enriquidora" i, a la vegada, va remarcar "la qualitat i la diversitat de gèneres i públics" de les propostes de la nova programació.

Rostres populars de l'escena catalana, a Igualada
Aquesta temporada, els espectadors del Teatre de l'Aurora podran veure de ben a prop el treball de noms i cares molt conegudes del teatre del nostre país. Així, a L'alè de la vida (25, 26 i 27 de setembre), l'espectacle que obrirà la temporada, les grans actrius Mercè Arànega i Anna Güell oferiran a l'escenari igualadí un duel carregat d'ironia i tendresa entre dues dones que han compartit el mateix home durant 25 anys. Aquesta obra, de David Hare (Celobert), ha assolit un gran èxit internacional i ara arriba a Catalunya dirigida per la prestigiosa directora Magda Puyo.
Més obres d'èxit internacional a l'Aurora: en aquesta ocasió, la Sala Muntaner porta a Igualada, abans de la seva estrena a Barcelona i a Catalunya, l'adaptació d'un text que està tenint un gran èxit arreu del món. Zona Franca (30 i 31 d'octubre i 1 de novembre) és un intel·ligent i divertit text sobre si treballem per viure o vivim per treballar. Aquesta obra és brillantment interpretada pel conegut actor Lluís Marco, acompanyat per Pau Vinyals, un jove actor que està irrompent amb força als escenaris catalans.
D'altra banda, el popular actor i dramaturg membre del Tricicle, Paco Mir, signa No és tan fàcil (16, 17 i 18 d'octubre), una divertida comèdia sobre el món de la parella que mostra als espectadors, amb grans dosis d'humor i ironia, com un marit busca les mil i una maneres per deixar a la seva dona.
Finalment, la coneguda actriu i cantant Laura Guiteras protagonitza el nou treball de la companyia anoienca Teatre Nu: es tracta de Mrs. Brownie (20, 21 i 22 de novembre), un divertit i emocionant musical que ret homenatge a les grans figures de la música negra.

Cinc propostes de teatre infantil i familiar
El teatre infantil i familiar és un dels grans protagonistes de la nova temporada que enceta la sala igualadina amb cinc interessants propostes. D'entrada, el Teatre de l'Aurora presenta la seva primera producció per a tots els públics, El Comte Arnau (3 i 4 octubre), dirigit per Joan Arqué i interpretat per Ireneu Tranis, Roger Julià i Pep Pascual. Una fascinant història d'aventures, amor i tradició sobre la llegenda més apassionant de la nostra cultura, portada a l'escenari amb música en gran viu i una sensacional força visual. Aquest espectacle es podrà veure per primera vegada a Igualada abans de la seva estrena oficial a la Fira Mediterrània de Manresa.

Un any més, Igualada torna a ser escenari del festival internacional El Més Petit de Tots, que arriba a la seva onzena edició consolidant-se com un dels referents del teatre per als més petits al nostre continent. En aquesta ocasió, podrem veure al Teatre de l'Aurora els espectacles Little Night (14 de novembre), d'Imaginart, una emocionant experiència interactiva per als infants; i Concert per a nadons (15 de novembre), una fabulosa experiència sensorial per descobrir la música, a càrrec del portuguès Paulo Palmeiro, creador d'aquests extraordinaris concerts que han assolit un gran èxit a arreu del món.

Finalment, el Teatre de l'Aurora presenta dins la seva programació la primera edició del Cicle Km.0, una proposta organitzada per la sala igualadina amb la col·laboració de les companyies de teatre familiar de l'Anoia, i que permetrà veure, per una banda, les seves creacions i, a la vegada i a través d'activitats paral·leles, apropar-nos a la seva feina artística. Actualment a la comarca hi ha 8 companyies que es dediquen professionalment al teatre familiar: 2princesesbarbudes, Cia. La Mandarina, Companyia Pelmànec, deParranda, Farrés brothers i cia., La companyia del príncep Totilau, Teatre Nu i Tot Circ. En aquesta primera edició veurem els espectacles El silenci d'Hamelin (26 i 27 de desembre) de Farrés brothers i cia, i El llop ferotge (2 i 3 de gener), de La companyia del príncep Totilau. Dins aquest cicle s'han programat diverses activitats paral·leles obertes als assistents als espectacles. D'una banda, Farrés brothers i cia ofereix una visita guiada al seu taller (27 de desembre) i La companyia del príncep Totilau realitzarà un taller de titelles (2 i 3 de gener). També en el marc de els activitats paral·leles d'aquest cicle, la companyia Tot Circ presentarà, del 21 de desembre al 3 de gener, al vestíbul del teatre, una exposició de cartells i fotografies sobre el món del circ.

Dansa de la mà de la Red del Circuito de Teatros Alternativos
Una temporada més, la dansa té el seu espai dins la programació de la sala independent igualadina. De la mà del Circuito de la Red de Teatros Alternativos, podrem veure a l'Anoia Polvo y tierra (2 i 8 de novembre), un espectacle de dansa de gran qualitat, força visual i amb música en directe, amb la prestigiosa Cia. Irene Cortina, d'Alemanya.

Torna la música a l'Aurora amb el Cicle Joventuts Musicals d'Igualada
En aquesta Programació Setembre/Desembre 2015, el Teatre de l'Aurora ha programat novament una sèrie de concerts conjuntament amb Joventuts Musicals d'Igualada. Durant aquests mesos actuaran a la sala igualadina la cantautora Judit Neddermann (10 d'octubre), una de les veus emergents del panorama musical del país; i el violoncel·lista capelladí Oriol Prat, que està duent a terme una brillant carrera musical al continent i que arriba a Igualada per oferir un excepcional repertori del Barroc al s. XX a través del violoncel.

Contes populars del Tibet
La sala Les Golfes del Teatre de l'Aurora tornarà a ser l'escenari, en aquesta programació, d'una nova sessió de contes per adults. En aquesta ocasió, la vetllada serà protagonitzada per la narradora Susana Tornero que amb Històries d'un cadàver prodigiós (19 de novembre) explicarà contes populars del Tibet.

El Teatre de l'Aurora, amb els artistes locals
Cal destacar, dins la Programació Setembre/Desembre 2015 del Teatre de l'Aurora, la important presència de companyies i artistes anoiencs. Dels 14 espectacles que configuren el cartell de la nova temporada, 5 porten el segell de casa: el musical Mrs. Brownie, creat per la companyia Teatre Nu; els espectacles El silenci d'Hamelin de Farrés Brothers i cia i El llop ferotge, de La companyia del príncep Totilau, que protagonitzen la primera edició del Cicle Km.0; el concert del violoncel·lista capelladí Oriol Prat, dins el cicle organitzat conjuntament amb Joventuts Musicals d'Igualada i, finalment, la preestrena d'El Comte Arnau, el primer espectacle per a tots els públics del Teatre de l'Aurora.

Exposició del fotògraf igualadí Marc Vila
En aquesta línia de suport a la creació artística local, el Teatre de l'Aurora acull l'exposició Ubi Sunt? del fotògraf igualadí Marc Vila. Aquesta mostra, que ofereix una mirada al pas del temps i la degradació del paisatge industrial, es podrà veure fins al desembre al vestíbul de la sala igualadina, on ja s'han pogut veure les obres dels artistes anoiencs Xavier Mula, Ramon Enrich i Xavi Mèndez.

Ja són a la venda els nous abonaments
El Teatre de l'Aurora posa a la venda dels nous abonaments per a la Programació Setembre/Desembre 2015, uns abonaments que els espectadors poden fer a la seva mida escollint, a partir d'un mínim de tres i fins a sis espectacles, entre les sis propostes abonables de la programació i per només 11 euros per espectacle.

El Teatre de l'Aurora ofereix dues modalitats d'abonaments: l'abonament fix i l'abonament flexible. Amb l'abonament fix, els espectadors podran escollir en el moment de formalitzar l'abonament, l'espectacle, la funció i el seient. D'altra banda, l'abonament flexible permet que els espectadors adquireixen un abonament obert per a una quantitat d'espectacles i més endavant, mitjançant un codi de compra, podran bescanviar-lo per entrades, una vegada tinguin clar a quin espectacle i funció volen assistir.

Els abonaments es podran adquirir fins al 16 d'octubre al Teatre de l'Aurora, cada tarda de dimecres a divendres no festius, de 17 h a 20 h. També es poden realitzar durant aquests mateixos dies i horaris telefonant al 938050075. Més informació sobre la venda d'abonaments i entrades en l'apartat d'informació a l'espectador.

El Teatre de l'Aurora impulsa una campanya d'establiments "amics"
El Teatre de l'Aurora ha impulsat una nova campanya d'establiments "amics" amb la qual comerços i empreses locals donen suport econòmic a la sala independent igualadina. En aquesta primera fase hi participen: 1915 Original, Alícia Balsells Podologia, Antoni Graells Fusteria i Mobles, Atena 2000, Base Pedraforca, Bitok, Cal Perico 175è aniversari, Copisteria Rambles, El Cafè de l'Ateneu, Fer Frans, Kaelia, La Botigueta, L'Estanc de la Rambla, Llibreria Aqualata, Lliberia Cal Rabell, Llucià Joiers, Marcel Claramunt, Òptica Rodrigo, Plec Jordi Renom, Roig Fotògrafs, Sesolveres-Grup Jardí, Supermercats Supermas, Taverna Cal Font i Taxis Igualada.


Aquesta campanya, que roman oberta per a properes col·laboracions d'establiments, se suma a la campanya endegada per la sala independent igualadina, de buscar "amics" que vulguin col•laborar, de manera voluntària i altruista, destinant temps o diners, a tirar endavant el projecte cultural col·lectiu del Teatre de l'Aurora.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...