dimarts, 1 de setembre de 2015

"L'augment" fa pujar el món laboral a l'escenari del Tantarantanapublicat per
31 d'agost de 2015

Una reflexió sobre el món laboral plena de vigència i d'una extrema modernitat. És el que ens proposa L'augment, una peça teatral basada en un text de l'escriptor Georges Perec portada a escena per Estudi Zero Teatre, de les Illes Balears, que es pot veure de l'1 al 3 de setembre al Teatre Tantarantana.

El muntatge forma part del cicle Companyies en Xarxa, una mirada a les propostes teatrals més renovadores que han produït darrerament companyies de tot l'estat. Dins del mateix cicle, del 4 al 6 de setembre es podrà veure també La exiliada, la negra, la puta, el caracol y la mística (periferias), una peça existencialista portada a escena pels valencians Teatro de lo Inestable.
Pere M. Mestre s'ha encarregat de traduir el text de L'augment i de dirigir la posada en escena de la peça, que es basa en un joc de repeticions que és tant vigent en la forma com en la temàtica que toca: el món laboral i les baixades salarials que han hagut d'enfrontar els treballadors en nom dels ajustos i equilibris pressupostaris.
El text, de fet, retrata l'enfrontament entre el treballador i una gran organització, mostrada aquí com una gran empresa. A la proposta d'Estudi Zero Teatre, els actors fan el paper d'engranatges d'aquesta gran màquina empresarial i reserven al públic la representació del treballador.
Els espectadors, doncs, es veuran implicats en un muntatge que busca tant generar emocions com sorprendre el públic i fer-lo viure les situacions representades en primera persona.
Divendres, dissabte i diumenge, el cicle ens mostrarà també la feina de la companyia Teatro de lo Inestable que, a La exiliada, la negra, la puta, el caracol y la mística (periferias), ens expliquen una història per a quatre dones i una cantant i dirigida per Maribel Bayona. És una peça existencialista ambientada, com diu la companyia, "en un univers femení i perifèric".

Podeu veure L'augment de l'1 al 3 de setembre i La exiliada, la negra, la puta, el caracol y la mística (periferias) del 4 al 6 de setembre. Totes dues es representen al Teatre Tantarantana a les 21 h (les funcions de diumenge de La exiliada... són a les 19 h). Entrada: 18 €

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: