28 d’abril 2008

Teatre al País de les Meravelles



www.totmataro.cat
24 abril de 2008

Com és un assaig del taller de teatre amb persones amb disminució psíquica

Xènia Sola Especials - Reportatge

Per als alumnes d’aquest taller, pujar dalt d’un escenari és alguna cosa més que interpretar i seguir el guió. És una forma de divertir-se, integrar-se i aprendre a comunicar-se una mica millor. Tots ells pertanyen a la Fundació Maresme, una entitat sense ànim de lucre, per a les persones amb disminució psíquica. A través del seu Taller d’Idees, la Fundació ha fet possible crear aquest taller de teatre que ja fa mesos que funciona i amb molt bons resultats. Són un total de 17 els alumnes que cada dilluns es troben per construir les seves pròpies obres. I darrere el teló s’hi amaga l’Aula de Teatre. Ells són qui s’encarreguen de transmetre el seu coneixement als alumnes i integrar-los una mica més a aquest món.

Els alumnes del taller ensenyaran el seu treball a través d’una sessió oberta

Teatre per a tothom
Aquest peculiar taller de teatre va néixer fruit d’una iniciativa dels treballadors de la Fundació Maresme i com una pròpia demanda de les persones que el formen. En aquell moment, el Taller de d’idees de la Fundació es va posar les piles i juntament amb l’Aula de Teatre de Mataró van aconseguir portar la idea inicial cap a un projecte real. Això succeïa l’octubre del 2007 i des d’aquell moment, els participants al taller no falten mai a la cita. En total són 17 les persones que participen en la posada en escena i l’experiència està donant molt bons resultats. En Quique Benito, llicenciat en arts dramàtiques, és l’encarregat d’introduir els alumnes al món de la interpretació, i segons asseguren els monitors del grup, els participants ho reben amb molta il·lusió i predisposició. L’experiència, a part de ser un element més del seu temps lliure, aporta a aquests artistes tota mena d’habilitats comunicatives. Tot i que porten poquets mesos sobre l’escenari, els alumnes d’aquest teatre ja comencen a veure els fruits del seu esforç i fins i tot estan preparant una obra: “Alícia al país de les meravelles”. De cara a l’estiu ensenyaran a tothom qui ho vulgui tot el que han après durant aquest temps amb un taller obert. Serà el 14 i el 16 de juny a la mateixa Aula de Teatre.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...