27 de febrer 2009

La màgia de 'La Bella y la Bestia' arriba a Barcelona


www.elperiodico.cat
25 de febrer de 2009

• L'adaptació de la pel.lícula de Disney recala al BTM després del seu èxit a Madrid
La Bella (María Adamuz) i la Bestia (David Ordinas), a l'obra.

IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA
El gènere musical segueix volent portar la batuta a la cartellera barcelonina. Avalat pel seu èxit a Madrid, on va embruixar un milió i mig d'espectadors, La Bella y la Bestia arriba demà al Barcelona Teatre Musical (BTM) amb la intenció d'"emocionar" grans i petits, segons va declarar ahir el director de l'espectacle, Glenn Casale. I és que, segons el seu parer, sota el fantàstic embolcall d'aquesta producció de Stage Entertainment (la mateixa de la triomfal Mamma mia!), amb un pressupost de gairebé sis milions d'euros, batega un "contingut adult; una història d'amor i també una reflexió sobre la vida i la mort".
El missatge de l'obra ja és conegut: la bellesa és a l'interior, i Casale va optar per acostar-se a la novel.la original del francès Jeanne Marie Leprince per donar més dimensió humana als personatges. Ahir va recordar que quan Disney li va en- carregar adaptar la pel.lícula (la primera d'animació que va optar a l'Oscar), va llegir la novel.la i va constatar que "no era una història per a nens sinó per a adults". I va decidir abordar el musical des d'aquesta perspectiva de "maduresa per donar-li realisme i emoció".

ELENC CATALÀ


El director ha introduït algunes modificacions en la versió de Barcelona --"coses que no m'agradaven", en què repeteixen només sis dels 35 intèrprets del repartiment de la capital. Entre ells, David Ordinas (la Bestia), María Adamuz (la Bella), que va ser Sandy en la primera temporada de Grease, i Pablo Puyol (el cregut Gastón que pretén la Bella), conegut per la sèrie Un paso adelante.
Entre les incorporacions catalanes destaca Mercè Martínez (senyora Potts), molt elogiada per Casala i encantada amb el "bondadós" paper de tetera: "El millor del teatre és canviar de registre; això és un caramel per a mi". També actua Sergi Albert, trànsfuga de Spamalot, on onejava la melena rossa de Sir Galahad, i que ara alternarà els papers de la Bestia, Gastón i Lumiére, segons les funcions. "Era un al.licient --diu-- poder fer els tres principals rols. El director ens dóna llibertat per enfocar-los segons la nostra personalitat".
A l'estrena hi assistirà el compositor Alan Menken, guardonat amb vuit Oscars pels seus treballs per a Disney, entre ells dos per La Bella i la Bestia (partitura i cançó).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...