27 de febrer 2009

El cicle de teatre juvenil Butaka torna amb quatre espectacles


www.totmataro.cat
16 de febrer de 2009

El tret de sortida el donarà l’obra musical “Ruddigore o la nissaga maleïda”
Redacció


El Teatre Monumental obre les seves portes altra vegada al cicle de teatre juvenil Butaka. En aquesta edició, el cicle portarà al Monumental una programació de quatre espectacles en la qual s’hi pot trobar diferents gèneres com el musical, el clown, el circ i el hip hop, amb la intenció d’arribar al màxim de públic.

Opereta gòtica
A la temporada hi participaran quatre joves companyies que han rebut l’aplaudiment del públic i de la crítica teatral. El primer espectacle, que es podrà veure el 28 de febrer és un dels èxits de l’any en l’apartat de musical, “Ruddigore o la nissaga maleïda”, una opereta divertida, amb una ambientació entre gòtica i terrorífica. Egos Teatre presenta la història d’un baró que li ha caigut l’amarga maledicció d’haver de matar una persona del poble cada dia si no vol morir en terrible agonia. La peculiaritat de l’espectacle és que l’entrada serà gratuïta per als 20 primers espectadors que hi assisteixin disfressats de gòtics. A més, després de l’obra se sortejarà un regal entre els assistents, i els actors de la companyia parlaran amb el públic sobre la creació d’una obra de teatre i establiran un diàleg amb els joves.

Clown i Hip-Hop
El segon i tercer espectacles d’aquest cicle Butaka coincidiran amb el Dia Internacional del Teatre, entorn del 27 de març. Aniran a càrrec de joves artistes relacionats amb el circ i el clown. El mateix divendres 27 de març serà l’ocasió de veure una de les sorpreses de l’any: Guillem Albà i el seu espectacle “Sketchofrenia”. L’obra està dirigida per Jango Edwards i ha obtingut el segon premi del públic de la Fira de Teatre de Tàrrega 2008. Albà presenta un esbojarrat espectacle còmic, visual, amb un ritme trepidant en el qual el jove clown es transforma en més de 30 personatges. El diumenge 29 de març es podrà veure “Mirando a Yucali” a càrrec de l’argentonina Alba Sarraute. Un espectacle que ha rebut molt bona crítica teatral i que li va valer el premi del públic al Festival Internacional de Pallassos d’Andorra.

El primer cicle es tancarà el 30 de maig amb el hip-hop de la Cia Brodas que ha guanyat diversos premis nacionals i ja va actuar a Mataró a la passada edició de Dies de Dansa. Presenta ara el seu últim espectacle, “Iva inclòs”, un muntatge enèrgic, amb breakers i música en directe.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...