23 de juliol 2011

Julieta & Romeo contra la cancel•lació del Festival Shakespeare



Actors i actrius de la companyia Plateasocial van representar aquest diumenge un fragment de l'obra com a acte de protesta

Els actors i actrius de la companyia Plateasocial van representar aquest diumenge dos fragments de l'obra Julieta & Romeo a la plaça Santa Anna de Mataró, en protesta per la cancel•lació del Festival Shakespeare d'aquesta localitat onze dies abans de la seva inauguració.

Julieta & Romeo, actualment en cartell al teatre Coliseum de Barcelona, és una nova versió del clàssic de William Shakespeare, que se centra en la passió i en la poesia del seu text. La representació d'aquests fragments a la via pública, a la qual van assistir unes 200 persones, va ser iniciativa de Plateasocial, una de les companyies que havia de participar en el festival, segons va explicar un portaveu d'aquesta entitat.

El mateix portaveu va assenyalar que tota la companyia va desplaçar-se fins a Mataró per sumar-se a la protesta per la cancel•lació del festival, i que en l'espectacle hi van participar Carlota Olcina, Marcel Borràs i Nao Albet, els actors protagonistes de l'obra, entre altres.

Contundent rebuig a la cancel•lació
Abans de la representació, va llegir-se un manifest de l'organització del Festival Shakespeare que denuncia que suspendre un festival, pressupostat i aprovat, onze dies abans de la seva celebració, és quan la política municipal es converteix en "ignorància, estultícia i prepotència" i quan la política cultural municipal "ignora què vol dir política i què vol dir cultura".

També s'assenyalava que entenen l'actual situació de crisi i que si hi ha retallades en Sanitat i Ensenyament, n'hi ha d'haver a tot arreu, "però més enllà de la crueltat que això suposa, hi ha un altre motiu de preocupació: la crisi -o la crisi com a pretext- està buidant el valor de les paraules, del compromís i la confiança".

publicat per
foto : David Ruano 'Julieta & Romeo' va representar-se aquest diumenge al carrer com a acte de protesta per la cancel•lació del Festival Shakespeare.
http://lamalla.org
18 de juliol de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...