22 de juliol 2011

Protesta a la plaça de Santa Anna contra la cancel•lació del Shakespeare



La plaça de Santa Anna s’ha convertit aquest migdia en escenari improvisat d’una escena de Julieta & Romeo, el muntatge teatral a partir del clàssic de Shakespeare dirigida per Marc Martínez. L’acció era una protesta dels membres d’aquesta obra per la suspensió del festival que avui hagués clausurat la seva novena edició. L’actor i director Marc Martínez ha explicat a aquests serveis informatius que l’acció que duen a terme vol ser la queixa per la decisió política que va suspendre el Shakespeare 11 dies abans del seu inici. L’escena escollida ha estat la de les espases del clàssic del dramaturg anglès on Martínez ha buscat una analogia entre el conflicte que viuen els personatges de l’obra i el que ha passat a Mataró.

L’acció reivindicativa ha sorgit del mateix director i dels actors de ‘Julieta & Romeo’, entre altres els actors Carlona Olcina, Marcel Borràs o Manel Barceló. Fa uns dies el director de l’obra Marc Martínez ja va mostrar el seu enuig per la decisió política que va acabar amb l’anulació del festival. Martínez considera que és inacceptable que es prenguin mesures dràstiques com la que ha afectat el festival mataroní. Unes mesures impopulars que també han anat directament a retallar àmbits tan bàsics de la societat com l’educació o la sanitat.

D’altra banda, l’actor i director creu que la decisió ha deixat coixa la producció del muntatge que es coproduïa entre el grec barceloní i el festival de la capital del Maresme. Una decisió que afecta també a l’àmbit personal dels integrants del muntatge. A més, Martínez és el parer que no es pot continuar amb un sistema on l’únic que prima per mantenir o suspendre alguna activitat és els beneficis que produeix.

Per la seva banda, la directora del festival Montse Vellvehí ha explicat que a hores d’ara, no han mantingut cap conversa amb l’ajuntament i estan a l’espera de les decisions que ha de prendre encara.

publicat per
Cristina Salad
Foto de M.C.
http://www.mataronoticies.cat
17 de juliol de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...