23 de novembre 2009

Los Vivancos tornen amb la seva fusió extrema al Victòria


www.elperiodico.cat
21 de novembre de 2009

• 850.000 espectadors han vist ‘Siete hermanos’ en una gira per 35 països

Los Vivancos, ahir, darrere de la persiana enreixada del Victòria. Foto: arnau bach
JOSÉ CARLOS SORRIBES
BARCELONA
A Mèxic, els guàrdies de seguretat van haver d’ajudar-los i treure’ls de les mans de 10.000 apassionats espectadors que els estaven empenyent. Havien baixat de l’escenari, al final de l’espectacle, per passejar per la platea i per poc els costa car. A Utrecht, el públic holandès va ser menys fred del que pensaven i els va acomiadar amb crits d’olés rotunds. «Semblava que fóssim a Màlaga», recorden. Són detalls del fervor que desperten Los Vivancos, que tornen a partir de dimecres vinent a Barcelona per acomiadar la gira espanyola de Siete hermanos, l’espectacle de flamenc extrem, de fusió amb altres disciplines, que ha suposat el salt a la fama d’aquesta peculiar companyia familiar.
La seva història s’ha fet famosa. Germans de pare, tenen entre 26 i 32 anys i tots noms bíblics: Elías, Judah, Josua, Cristo, Israel, Aarón i Josué. Mestres del zapateado i especialistes, cada un, en un instrument musical, despleguen a l’escenari una energia i un vigor que desborden l’espectador més escèptic. Acrobàcies, música flamenca, ballet, break dance... Tot suma a Siete hermanos, l’obra estrenada l’any 2007 que va aconseguir reunir uns germans escampats per tot el món, de Las Vegas a Escòcia. «La gent s’oblida de tot durant 90 minuts. És una bomba», deia ahir Judah al Victòria, on es quedaran fins al 20 de desembre. La primera funció, el dia 25, serà a benefici de La Marató de TV-3.

A LA XINA I EL JAPÓ

La bomba ja ha explotat en 75 ciutats de 35 països amb un total de 850.000 espectadors. Després de la seva estada al Paral·lel començaran una nova gira per l’Àsia, els Estats Units i també Sud-amèrica. «Anirem per primera vegada a la Xina i al Japó, on no hem anat mai. El Japó és un mercat bastant complicat i s’ha d’obrir aquesta porta sense que se’t tanqui a la primera», reconeixen.
A més de l’estrena per a La Marató, Los Vivancos han preparat una funció especial, prevista per al 19 de desembre, en què s’invitarà el públic a ballar una de les seves coreografies. D’aquesta manera, sortejaran set places entre els espectadors interessats, que podran preparar la seva actuació en un assaig previ.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...