26 de novembre 2009

Temporada Alta estrena les obres guanyadores del III Premi Quim Masó

www.lamalla.cat
23 novembre de 2009

‘Regla de Tres’ i ‘La conquesta del Pol Sud’ es podran veure entre aquesta setmana i la propera a la Sala la Planeta

Sònia Tubert
Girona

La Sala La Planeta acollirà aquest dijous l’estrena de Regla de Tres, una de les obres guanyadores de la darrera edició del Premi de producció teatral Quim Masó, organitzat per la Família Masó, Bitó Produccions, la Llibreria 22 i el Grup Proscenium. El 4 de desembre, també a la Planeta, s’estrenarà l’altra obra premiada, La Conquesta del Pol Sud. Paral·lelament a tot això, ja es poden presentar els projectes que vulguin optar a la nova edició del premi.

L’any passat el festival Temporada Alta es va quedar sense estrenar l’obra que havia guanyat el premi Quim Masó de producció teatral. I és que l’obra guanyadora, el musical La Dolça Sally, de Daniela Freixas, no va obtenir prou finançament per tirar endavant, de manera que els organitzadors del premi van decidir retirar-li el guardó. Per compensar, però, també van decidir que en la nova edició en comptes d’un premi se’n donarien dos, que van ser per Regla de Tres i La conquesta del Pol Sud.

Regla de Tres, basada en un text de Joan Casas, s’estrena aquest dijous a la Sala La Planeta. Casas situa l’acció a la primera meitat de la dècada dels seixanta, en una caseta d’estiueig on dues actrius assagen l’escena clau del guió d’una pel·lícula. Les actrius Elisabet Vallès i Berta Giraut són les intèrprets del muntatge i creadores de la companyia Les Mateixes, i en aquesta ocasió comparteixen escenari amb Marc Garcia Coté, que interpreta un actor amic de les protagonistes mort en un accident muntant a cavall.

Fugir de la realitat
La segona proposta teatral guardonada amb el Premi Quim Masó és La Conquesta del Pol Sud, dirigida per Carles Fernández. En aquesta ocasió el muntatge parteix del context històric, social i polític de l’Alemanya de l’Est, abans de la caiguda del mur de Berlín. El text de Manfred Karge mostra un grup d’aturats d’un barri de perifèria que representen la mítica conquesta del Pol Sud a càrrec d’Amundsen, en un intent per escapar de la trista realitat que els envolta. Aquesta obra s’estrenarà el divendres 4 de desembre a la Sala La Planeta.

Coincidint amb l’estrena de les dues obres guanyadores de la darrera edició, des d’avui i fins el 26 de febrer es poden presentar els projectes que vulguin optar al quart premi Quim Masó. El veredicte es farà públic l’abril de l’any que ve. L’obra guanyadora rebrà 30.000 euros i s’estrenarà durant la tardor del 2010 dins el festival Temporada Alta.

El jurat del premi el formen reconeguts professionals de les arts escèniques, com els directors Àlex Rigola i Toni Casares, la crítica teatral Begoña Barrena o el director del festival Temporada Alta Salvador Sunyer. El premi porta el nom de Quim Masó, actor, director i productor gironí de teatre que va morir el 2006.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...