30 de gener 2007

El televisiu cartell de 'Tres versiones de la vida' arriba a l'Apolo


24 de gener de 2007

• José Luis Gil i Silvia Marsó protagonitzen la comèdia de Yasmina Reza, l'autora d''Arte'

D'esquerra a dreta, Natalia Méndez i els actors Carmen Balagué, Silvia Marsó, José Luis Gil i, al darrere, Joaquín Climent, ahir a l'Apolo.

Foto: JOAN CORTADELLAS
NÚRIA MARTORELL

BARCELONA
Yasmina Reza va escriure Tres versiones de la vida després del seu triomf massiu i internacional amb Arte. "No és casual --constata Natalia Menéndez, la directora del muntatge que avui s'instal.la a l'Apolo--. En aquest text plasma com el fracàs i l'èxit interfereixen en la vida". Un tema que el televisiu repartiment que interpreta aquesta comèdia coneix bé.La pregunta al popular José Luis Gil és inevitable: ¿Quantes vegades li han dit pel carrer 'vagi-se'n, senyor Cuesta'? "Quan alguna cosa supera el milió, deixo de comptar-la", contesta amb humor l'actor que encarna el sofert president de la comunitat d'Aquí no hay quien viva. Aquesta obra ha suposat la seva tornada als escenaris després de 13 anys.La seva germana a la sèrie, Carmen Balagué, completa el cartell amb Joaquín Climent (El comisario i Siete vidas) i l'actriu i productora Silvia Marsó (Ana y los siete i Dones d'aigua), que ha obtingut els drets de l'obra en castellà i euskera. "No m'explico com una peça tan bona ha trigat tant a estrenar-se. Bé, sí que ho sé, els drets els tenia Flotats i no va arribar a res".Capritxos del destí, ara compartirà temporada amb la versió en català que Xicu Masó dirigirà a la primavera al Teatre Lliure. "M'encantarà veure-la. És un text amb moltes possibilitats. Quan Reza la va estrenar a París, també va decidir participar-hi com a actriu i, simultàniament, es va muntar a Londres i Viena", recorda Menéndez, que avui debuta a Barcelona fent de directora. "Estic acollonida, tal com dieu aquí".

PRESSIÓ AFEGIDA

No és l'única. "Jo estic atacá", reconeix Marsó, entre rialles, després de recordar que fa 10 anys que no actua a la seva ciutat natal. "L'última vegada va ser amb Tres mujeres altas, d'Albee". A Tres versiones de la vida aborda el paper de la dona de Gil. L'obra mostra tres situacions diferents en què el seu marit invita a casa seva un prestigiós membre de l'acadèmia de les ciències que pot ajudar-lo a escalar en la seva carrera. Però el convidat i la seva dona es presenten un dia abans i els sorprenen en plena voràgine quotidiana."Em va agradar l'originalitat del format i la seva lectura: la vida transcorre segons vas afrontant els fets", diu. "I com a Arte, Reza carrega contra la burgesia i els seus absurds codis", afegeix Marsó, que ha acabat a Barcelona el rodatge del film Tangoway, de Toni Salgot.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...