25 de gener 2007

El Teatre Principal de Terrassa obrirà el 2011

www.avui.cat
16 de gener de 2007

La remodelació d'aquesta joia del Modernisme de la ciutat s'inicia a l'abril
Josep Maria Codina
El Teatre Principal de Terrassa, una de les joies arquitectòniques modernistes de la ciutat, tornarà a obrir les seves portes l'any 2011 coincidint amb el centenari de la seva creació. El mes d'abril vinent s'iniciaran les obres de rehabilitació, que costaran 10,5 milions d'euros i que culminaran d'aquí a quatre anys.
L'Ajuntament de Terrassa va comprar el Teatre Principal el juliol del 2005 per 2.375.000 euros quan el local, de propietat privada i inclòs en el catàleg del patrimoni històrico-artístic, ja portava anys tancat. El nou teatre ha de permetre portar els espectacles que els escenaris actuals, l'Alegria i la Sala Maria Plans, no poden acollir, i completar així l'oferta escènica de la ciutat. Si en un principi es va parlar de portar l'òpera a Terrassa, ara el ventall s'estén a tot tipus d'espectacles que s'adaptin a l'ampli espai modernista que es recuperarà. L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va remarcar les aportacions d'una comissió d'experts teatrals que participen en el projecte. "Amb la implicació de tothom estem posant les bases perquè sigui un teatre exemplar per al país", va dir. Reforma completa
Les obres consistiran en la rehabilitació total del teatre respectant la façana modernista i els elements decoratius i arquitectònics principals. Els treballs permetran ampliar l'aforament amb cent persones més en un nou espai sota la cúpula i que es podrà destinar a activitats, conferències o obres de petit format. En total, s'actuarà sobre 4.530 metres quadrats de superfície amb una capacitat per a 660 espectadors a la platea i 220 a l'amfiteatre. També es renovarà totalment la caixa escènica amb els elements tècnics més moderns. Per a aquest any, l'Ajuntament preveu invertir uns 2,3 milions d'euros, uns 800.000 dels quals els aportarà la Generalitat.
El Teatre Principal pertany a una època en què la burgesia de les ciutats industrials com Terrassa i Sabadell creava els seus espais per a l'entreteniment. És per això que Sabadell va inaugurar divendres el també recuperat Teatre Principal, un edifici amb el mateix nom i de característiques i valors artístics similars.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...