30 de gener 2007

A la Unió se li escapa la victòria davant l’Hellín per 71-79

28 de gener de 2007

El conjunt mataroní va realitzar un partit molt seriós, però la victòria es va escapar en l’últim minut
per Aida Soriano Fiérrez
El partit contra l’Hellín, corresponent a la jornada número quinze de Lliga EBA, era un “partit clau”, així ho havia definit Tito Sobrín i així ho van entendre els seus jugadors. L’equip unionista va realitzar un partit realment seriós, pressionant el rival en defensa i atacant amb convicció. L’Hellín, un rival directe del conjunt de la Unió, arribava, dissabte passat, dia 27, al Palau Josep Mora amb la intenció de trencar una mala ratxa de tres derrotes consecutives, de la mateixa manera que la Unió volia fer el propi. Tanmateix, i malgrat que els de Sobrín van igualar el partit en tres ocasions, una d’elles a falta de dos minuts i mig pel final de l’encontre, els unionistes no van ser capaços de superar el rival i van encaixar la quarta derrota consecutiva de la temporada per 71 a 79. Cal destacar, però, les ganes que van demostrar tots els jugadors sobre la pista i l’actuació del nou incorporat a la disciplina unionista, Hesham Taman, que va contagiar als seus companys d’un gran esperit de lluita i d’empenta, demostrant que té molt per a portar a aquest equip. L’inici del partit va ser força igualat. Deu minuts d’estira-i-arronsa no van permetre a cap dels dos equips distanciar-se del seu rival. Així doncs, el primer període acabava amb un 19-21 favorable als visitants que aconseguien sobre la botzina posar-se per davant al marcador. Un parcial, però, de 3-9 permetia l’Hellín aconseguir una certa distància respecte la Unió posant un 22-30 al marcador. L’Hellín, amb Kuko Cruza (23 punts) com a protagonista, seguia anotant i la diferència augmentava cada cop més fins arribar al descans amb un 36-48. Però malgrat estar dotze punts sota al marcador, la Unió, en la represa, va començar a treure’s la son de les orelles i amb la conversió de dos triples de la mà de Paco Hernández, ja recuperat d’una lumbàlgia, i de Jordi Ventura, els unionistes van retallar distàncies posant-se a 6 punts del rival (42-48). De mica en mica, la Unió defensant fort i atacant amb contundència, de la mà de jugadors com Forcada, s’apropava al seu rival sense que aquest pogués evitar-ho. A falta d’un minut pel final del tercer quart Hesham Taman aconseguia posar el 57-59 al marcador. Sobre la botzina, però, Mikel Simo posava el definitiu 57-62 al final del tercer temps. La victòria s’escapa Amb cinc punts de diferència i deu minuts per endavant, començava el definitiu i últim quart. Hesham Taman va ser l’encarregat de posar la força i l’empenta suficients a la pista com per contagiar el seu equip. Amb un triple de Marc Torres la Unió igualava el partit a 64 i restaven encara set minuts pel final. Novament, però l’Hellín s’avançava al marcador, però dos minuts més tard, Hesham Taman igualava de nou el partit a 67. Cap dels dos equips no volia deixar escapar la victòria, i ara era l’Hellín qui es tornava a posar per davant. A falta de dos minuts i mig pel final, Jordi Ventura igualava el partit a 71. Tanmateix, l’Hellín no va abaixar els braços i amb un triple va contestar a la pressió defensiva que els unionistes havien exercit sobre ells durant gairebé tot el partit. La Unió, tot i seguir-ho intentant, i mantenir les opcions de victòria fins a falta d’un minut pel final, no va poder aconseguir la sisena victòria de la temporada. Al final, 71-79 i desena derrota de la temporada. Malgrat tot, gran esforç de l’equip, que tot i la derrota va deixar bones sensacions en quant a joc es refereix. Al final de l’encontre, el jove aler unionista Edgar San Epifanio s’expressava així: “Hem començat bé, després se’ns han anat una mica, però hem aconseguit recuperar, i al final hi ha hagut un moment en el que semblava que podíem guanyar, però no hem sabut aguantar i hem acabat perdent”. Edgar també es referia a la nova incorporació de la Unió, Hesham Taman: “És un jugador amb un físic bastant important, té una actitud molt positiva i dóna força a l’equip. A més, sempre dóna el màxim de sí mateix i això era una cosa que l’equip necessitava”. Amb la derrota de dissabte, els unionistes descendeixen fins a l’onzena posició de la classificació, a tan sols una victòria per sobre del descens. La setmana vinent, l’equip visitarà la pista del Torrevieja, un altre rival directe en la lluita per la permanència.

La fitxa
U.E. Mataró:
Paco Hernández (3), Marc Torres (9), Lamin Kassama, Hesham Taman (15), Sergi Homs (6), Paco López (3), Xavi González, Jordi Ventura (17), Adrià Fradera (2), Marc Forcada (12), Marc Fabregat (3), Edgar San Epifanio (1).
Entrenador: Tito Sobrín.
Ferrallas Los Llanos A.D.B. Hellín:
Pedro Sanfrutos (7), Daniel Pintor (4), Mikel Simo (13), Sergio Sánchez (14), Manuel Ureña (15), Javier Avilés (3), Leopoldo Domínguez (0), Kuko Cruza (23). Entrenador: Alfredo Gálvez.Parcials: 19-21/17-26/21-15/14-17.
Àrbitres: José Pla i David Hernández.
Incidències: 15a jornada Lliga EBA (grup E).