25 de gener 2007

‘Violències’, la nova proposta de Josep Rodri, arriba a Mataró


18 de gener de 2006

A l’antiga fàbrica de Can Cabot i Barba
Comas Soler Cultura
L’octubre passat, en el Festival PNRM de creació contemporània que se celebra a Olot, es va estrenar ‘Violències’. Es tracta de la darrera proposta del creador mataroní Josep Rodri que també s’ha pogut veure al Festival Entrecultures de Tortosa i que ara arriba a la nostra ciutat. Com a ‘Morir a Bagdad’, el seu anterior espectacle, Rodri aborda un tema d’actualitat des d’una visió compromesa. Ara, la violència sempre present en la vida de les persones i dels pobles.

Exposició-espectacle

La visió que ‘Violències’ ofereix, però, no és ni lineal ni tancada. És més aviat una incitació a la reflexió que cadascú podrà fer en assistir-hi. Perquè, de manera semblant a ‘Morir a Bagdad’, cada espectador realitza el seu propi recorregut pel conjunt d’elements que es disposen en un espai escènic informal. Rodri hi combina, a més, una pluralitat de llenguatges. Des de projeccions videogràfiques a instal·lacions estàtiques, passant per subratllats musicals o petites accions teatrals. Així, ‘Violències’ és una mena d’exposició-espectacle que es va succeint cada mitja hora amb una fórmula d’autoservei: el públic pot prendre’n la dosi que en vulgui. Una proposta difícil de definir, que se situa entre l’agit prop i la performance, segons el crític Joan-Anton Benach. I que necessita un entorn no convencional com el de l’antiga fàbrica de Can Cabot i Barba, un espai encara inèdit per a usos escènics situat a la placeta de Miquel Biada, just davant de l’estació. Es podrà veure els dies 25 i 26 de gener i 2 i 3 de febrer, entre les 7 i les 9 del vespre. L’originalitat de la proposta, l’actualitat del tema tractat i l’origen mataroní de la direcció, de la producció, dels actors i de les col·laboracions artístiques fan imprescindible l’assistència. L’entrada és gratuïta.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...