29 de gener 2007

Beckett versus Núñez

24 de gener de 2007
La Sala Beckett, situada en un edifici adquirit per Núñez y Navarro fa 8 mesos, fa una contraoferta a la immobiliària per seguir al local i presenta plans per créixer
Teresa Bruna
La Sala Beckett vol continuar al carrer de Ca l'Alegre de Dalt, 55 bis, als baixos de l'edifici adquirit per Núñez y Navarro, i ha fet una contraoferta a la constructora amb un clar esperit de negociació. Consisteix a acceptar un augment de lloguer respecte al que estan pagant a canvi d'un contracte que els permeti quedar-s'hi 25 anys més. Les ganes de pactar de la sala queden paleses en el fet que la Beckett té un contracte indefinit des del 1989 i el lloguer i la revalorització que s'ha fet fins ara es corresponen al que estableix aquest tipus de contracte.
El litigi de la sala amb Núñez y Navarro va començar a l'estiu. "Quan van comprar l'edifici al mes de juny, ens van dir que al juliol hauríem de marxar. Vam consultar un advocat i ens va dir que això no anava així. Ens proposen de continuar cinc anys més, però amb un lloguer molt més alt. Tampoc no acceptem i ara hem proposat la contraoferta per mantenir-nos a l'edifici. Si no funciona i volen que marxem, ens hauran d'indemnitzar", explica Toni Casares, director de la Sala Beckett.
El perill imminent ha estimulat les ganes de creixement de la família Beckett: "Ens han accelerat la voluntat de creixement tant a Barcelona com a nivell internacional, i de reivindicar el nostre espai, tot i que els projectes són tan optimistes que no desestimem la possibilitat d'instal·lar-nos en un lloc més gran. Potser ho necessitarem", diu Casares, per a qui la sala ja ha tocat sostre des de fa un parell d'anys. Els nous projectes anirien a convertir l'Obrador de la Beckett en un Obrador Internacional de Dramatúrgia, amb presència d'autors contemporanis d'aquí i estrangers. "Ja s'han traduït les obres del cicle a quatre idiomes i aquest estiu farem la segona edició de l'Obrador d'Estiu a Argelaguer, aquesta vegada amb professorat i alumnes que vindran d'Alemanya, Bèlgica, Londres i el Quebec", continua, tot i que puntualitza que, més que alumnes, es tracta d'"autors, creadors que vénen a experimentar".
Cicle d'autors catalans
Per altra banda, la Beckett fa ara realitat la seva aposta per la creativitat des de casa i dedica tota la temporada 2007/ 2008 als autors catalans contemporanis vius. L'objectiu és mostrar la situació real dels autors d'aquí. Per Casares, "Barcelona encara està lluny de la normalització pel que fa a l'estrena dels seus autors, tot i que s'ha millorat força la situació respecte a altres anys".
El cicle proposa 10 estrenes, encara que compta amb més autors que estrenaran més endavant. Després de City/Simcity vindrà Folie en famille de Ricard Gázquez, L'ham de Gemma Rodríguez, L'olor sota la pell de Marta Buchaca, Party Line de Marc Rosich, Molta aigua de Carles Mallol, Trànsits de Carles Batlle, Odola d'Albert Mestres, La màquina de parlar de Victòria Szpunberg i l'obra de Pau Miró, l'última de la temporada, que sorgeix del T6 i que s'estrenarà a la Beckett d'acord amb els nous tractes del TNC amb les sales alternatives. "Però falta tant que encara no sabem ni com es dirà".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...