31 de gener 2007

El Grec del 2007 tindrà estil propi



26 de gener de 2007

El nou director, l'argentí Ricardo Szwarcer, pensa que Barcelona es mereix un festival més internacional
Teresa Bruna
El nou director del Festival d'Estiu, Ricardo Szwarcer, iniciarà la seva activitat al Grec 2007 amb un programa encara no resolt, però amb tendència a la internacionalització, segons va explicar ahir en una trobada amb la premsa. Szwarcer pensa que "Barcelona ha de tenir un festival de trajectòria internacional, amb personalitat artística definida i un perfil determinat". Això no exclou els artistes catalans. "El pressupost per a les produccions pròpies anirà destinat als artistes locals. Estic impressionat per l'oferta que té aquesta ciutat en teatre català: és activa, n'hi ha per a tots els gustos... Vull proposar una distribució intel·ligent i articular projectes amb el Mercat de les Flors, el Lliure, el TNC... que ja tenen caràcter propi, i establir un segon graó de qualitat. La primera oportunitat és sempre més fàcil que la segona", assegura.


Res del programa
Malgrat l'experiència a l'hora d'estirar fils de la nostra professió, no s'ha deixat arrencar ni una paraula sobre aquest futur nou caràcter ni sobre la programació. "El pressupost no està tancat, no hi ha lema, estic obert, agafo fins i tot propostes a l'extrem del risc... Dels èxits, dels títols, de la reacció del públic, en faré un estudi per preparar el Grec de l'any que ve. Vull observar, aprofitar les experiències". Hem aconseguit esgarrapar-li que l'o-bertura serà un espectacle de dansa ja estrenat però inèdit a l'Estat espanyol i que hi haurà un musical jove perquè es vol primar el teatre per a tota la família: "Aquest gènere no havia estat degudament convocat. Volem cridar l'atenció sobre noves tendències i nous públics. També volem assegurar la qualitat: qui vingui al Grec no s'haurà de preocupar de si l'oferta és bona o no. Només de si li ve de gust". En aquest sentit, també s'ajustaran preus, "per no caure en contradiccions". Una altra novetat és que Szwarcer té la intenció d'aprofitar cada any un nou espai del "sorprenent" patrimoni de Barcelona. "Començarem l'any que ve. Ara toca prioritzar l'amfiteatre del Grec, que és un escenari excepcional".
Ricardo Szwarcer té una dilatada experiència en programació. Els anys 80 va dirigir el Teatro Colón, de Buenos Aires, i als 90, va ser director artístic de l'Òpera de Lilla. Els últims anys s'havia traslladat a Anglaterra per dedicar-se a la producció.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...