29 de juny 2008

75 anys aixecant el teló : “2002 : El president del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Sr. Vidal i Gayolà


75 anys aixecant el teló: 16 abril de 1933 – 16 abril 2008

El president del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Sr. Vidal i Gayolà

www.totmataro.cat
31 de gener de 2002

Redacció Cultura

El passat diumenge dia 27 de gener del 2002, l’Honorable Sr. Joan Vidal i Gayolà, President del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, va assistir a la representació d'Els Pastorets de Mataró. Aquesta tradicional obra, que enguany arriba a la seva 85èna edició, és una de les cites obligades any rere any a la nostra ciutat.

L'organisme que el senyor Vidal i Gayolà presideix està adscrit al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i té dins el seu àmbit d’actuació els teatres i agrupacions escèniques de caràcter no professional. La seva principal finalitat és promoure la recerca i l’estudi sobre la cultura popular i tradicional, fomentar-ne el manteniment i la difusió i donar suport a la vida associativa i a les activitats de dinamització cultural.

Primera i satisfactòria visita
Segons ens informen fonts dels Pastorets de Mataró, el Sr. Vidal i Gayolà, ja havia manifestat en diverses ocasions que aquesta visita era per a ell una assignatura pendent, ja que li constava el seu nivell i sobretot el fet que són un punt de referència en el panorama teatral amateur del nostre país. Durant els entreactes l’Honorable Sr. Vidal i Gayolà (acompanyat com podem veure a la fotografia, de la seva esposa) va aprofitar per visitar l’escenari i les dependències del teatre per tal de poder veure des de dins l’activitat que genera el fet de portar a terme aquest espectacle. També va estampar la seva signatura en el Llibre d’Honor de Sala Cabañes, on hi va fer constar que havia quedat gratament sorprès tant pel remarcable nivell tècnic i artístic de l’espectacle, com per la quantitat i diversitat de gent que els hi dóna vida.

Redacció// Freqüència Iluro

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...